Galerii: Eesti Mööblitootjate Liit tänas parimaid

Eesti Mööblitootjate Liidu tänuüritus.
Eesti Mööblitootjate Liidu tänuüritus.

Eesti Mööblitootjate Liit kutsus möödunud nädala kolmapäeval oma liikmed, koostööpartnerid ja külalised Gloria restorani pidulikule tänuüritusele, kus anti üle tiitlid Eesti Aasta Mööblitootja 2015, Eesti parim noor tisler 2015 ja Aasta kutseõpetaja 2015. Veel anti üle ka Tiit Kapsi nimeline MTÜ Eesti Mööblitootjate Liidu stipendium.

Eelmisel kolmapäeval 25. novembril 2015 toimus Restoranis Gloria pidulik Eesti Mööblitootjate Liidu liikmetele, koostööpartneritele ja külalistele mõeldud tänuüritus, mis tõi kokku ligi 50 mööblisektoriga otseselt seotud esindajat.

Eesti mööblitööstus viimastel aastatel on üks olulisemaid tööstusharusid Eesti majanduse ja ekspordivõimekuse tõstmise osas. Eesti mööblitööstus on Euroopa mööblitootmisega võrreldes eurot elaniku kohta riikide arvestuses kolmandal kohal, teatas mööblitootjate liit. 

Sektoris tegutseb üle 662 mööblitootmisega seotud ettevõtte, kelle summaarne käive ületab 490 miljonit eurot, millest eksport moodustab üle 274 miljoni. Üha olulisemat rolli mängib sektori arenduses ka lisandväärtus töötaja kohta ning erialaste teadmiste ning kutsetunnistustega töötajate osatähtsus, mis mõjutab kogu sektori arengut tervikuna. Seetõttu on haritud spetsialistide pealekasv Eesti mööblisektori jaoks prioriteetsel kohal.

Tänuüritus aitab kaasa aastate jooksul oma panuse sektori arengusse iga ettevõtte ja isikute tunnustamiste läbi. Positiivne sõnum valdkonna olulisusest on ka see, et viimaste andmete järgi ka mööblitöösturite kindlustunne tuleviku osas paranenud. Eesti Konjuktuuriinstiituudi andmetel on püsinud ka oktoobris mööblitööstuse kindlustunne tugev ja seda kinnitavad ka kindlustunde indikaatorid. Kindlustunde indikaator on oktoobri kõrgeim (+34) ning ületab eelmise 3 kuu keskmise ja aastataguse taseme (eelmise 3 kuu keskmine +31; 2014. a oktoobris +17).

Tiit Kapsi nimeline MTÜ Eesti Mööblitootjate Liidu magistriõppe stipendium 2015 väärtusega 1920 eurot läks Heleri Berlokkole.

Eesti parim noor tisler 2015 on Ergo Orumaa ning Aasta kutseõpetaja 2015 on Uve Uustalu.

Eesti Aasta Mööblitootja 2015 tiitliga pärjati Tiksoja Puidugrupp AS. 

Galerii

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara