23. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TOP: vaata parimaid keemiatööstuse ettevõtteid

Painduvaid päikesepatareisid valmistab Austria kontsern Crystalsol Eestis asuva tütarettevõtte arendatud ja toodetud materjjalist.
Foto: Crystalsol
Eesti edukaimate keemiatööstusettevõtete nimed ei ütle Eesti turul palju, kuna tegemist on välismaiste emaettevõtete kohalike tütarettevõtetega, kes ei ole siinsele turule orienteeritud ega taha end siin promoda.

Keemiatööstuse TOPis esikoha hõivanud Saybolt Eestil õnnestus käivet kasvatada 1,15 korda 3 761 000 euroni.

Neljandale kohale tuli Crystalsol OÜ. Tegemist on teadus- ja arendusettevõtega, mis on Viinis asuva Crystalsol GmbH tütarettevõte. Crystalsol kasvatas käivet 1,31 korda 1 241 000 euroni ja kasumit 264 000 euro võrra.

„Crystalsol müüb tehnoloogiat ja toodet vaid ettevõttesisese arengu eesmärgil ning hetkel oma toodet ja teenust veel turul ei paku, küll aga on meiegi eesmärk jõuda paari aasta pärast turule,“ ütles Crystalsol OÜ tegevjuht Rumman Syed.

Kolmandale positsioonile platseerus kohaliku turuhiiu Eesti Energia tütarettevõte Eesti Energia Õlitööstus AS. Eesti Energia Õlitööstus tõusis nii kõrgele positsioonile vaatamata sellele, et õlitootmises ei olnud eelmine aasta kerge: 2014. aasta teises pooles toimus kütuste maailmaturuhindade langus. Neil aga õnnestus leida lahendusi tootmistegevuse efektiivsuse tõstmiseks ja toodangu omahinna vähendamiseks.

Äripäeva keemistööstuse TOP5: 

1. Saybolt Eesti AS

2. Orica Eesti OÜ

3. Eesti Energia Õlitööstus AS

4. crystalsol OÜ 

5. Solis BioDyne OÜ

Autor: Merike Lees, kaasautor

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077