Autor: Marge Ugezene • 20. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piimatootja surus põlluharija nurka

Kuivajõe Farmeri juht Urmas Põlluaas.
Foto: Andres Haabu
Viljakasvataja Aare Viira jäi riigimaa rendioksjonil alla mitu korda suuremaid pakkumisi teinud piimakarjakasvatajale Kuivajõe Farmer. “Jutt piimatootmise kehvast seisust, hinnalangusest ja selle kompenseerimisest on silmakirjalik,” põrutas Viira.

“Ükski teraviljakasvataja pakkuma ei tulnud,” jätkas Viira, “küll aga piimakarjakasvataja, kes käis Toompeal maksumaksjalt raha nõudmas, tuli ja lammutas hindadega, mis ei ole viljakasvatajatele jõukohased.”

Kahte põllulappi on Harjumaal Kose vallas Patermaa talu peremees Aare Viira harinud 12 aastat. “Raiusin teed ja metsaääred lahti, hooldasin metsaparandussüsteemi ja harisin maad. Võsastunud kohad ja need, mis enne masinaid ei kandnud, on nüüd korda saanud. Täielikult haritavad,” meenutas aastate jooksul tehtut pettunud Viira.

Pikemalt loe portaalist aripaev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077