Autor: Harro Puusild • 19. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarneahela analüüs eeldab protsesside kaardistamist ja joonistamist

Lean Enterprise Estonia konsultant Ingrid Joost
Foto: Raul Mee
Lean Enterprise Estonia konsultant Ingrid Joost rääkis Logistika Aastakonverentsil, et tarneahela analüüsimiseks tuleb luua ühine arusaam protsessidest ning selleks tuleb protsessid kaardistada ja välja joonistada.

„Mida me teame tarneahelast? Seda, et see on seotud esiteks ühtpidi info liikumisega ja teistpidi tulevad läbi tarneahela tagasi tooted ja teenused. Tänapäeva maailmas ei konkureeri enam tarneahela üksikud ettevõtted, vaid tarneahelad tervikuna,“ rääkis Lean Enterprise konsultant Ingrid Joost oma ettekandes. „Tegelikult võib öelda, et mida läbipaistvam on kogu tarneahel, seda edukam on tarneahel tervikuna.“

„Peame vaatama konkurente ja võrdlema end nende tarneahelaga. Tarneahelad konkureerivad omavahel. Mida paremini oskame neid hallata, seda konkurentsivõimelisemad nad on,“ selgitas Joost ja lisas, et tarneahela tundmiseks on vaja seda analüüsida.

Pikemalt loe Äripäeva teemaveebist Logistikauudised.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077