Autor: Harro Puusild • 4. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ-Mektory satelliiti hakkab testima Stoneridge Electronics AS

TTÜ prorektor Tea Varrak ja Stoneridge Electronics AS-i juhatuse esimees Toomas Papstel
Stoneridge Electronics toetab TTÜ-Mektory satelliidi mehaaniliste süsteemide loomist ning testimist. Samuti aitab ettevõte viia läbi kvaliteedijuhtimist ning katab süsteemide tervikuks ühendamisega seotud kulutusi.

TTÜ innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektor Tea Varrak ja Stoneridge Electronics AS-i juhatuse esimees Toomas Papstel allkirjastasud kaheaastase partnerluslepingu. Lähikuudel viiakse Stoneridge Electronics uusimatel tööpinkidel läbi satelliidi vibratsioonitestid ning õpetatakse tudengeid neid teste läbi viima ja ka analüüsima.

Prorektor Tea Varraku sõnul on kõrgtehnoloogia tippettevõtete nagu Stoneridge Electronics tehnoloogiline ja majanduslik panus satelliidi edendamisel väga suure kaaluga ning äärmiselt kõrge ühiskondliku vastutustundega.

Toomas Papstel sõnab: „Meie ettevõttel on väga hea meel näha noori Eesti insenere selliseid ambitsioonikaid projekte planeerimas ja ellu viimas ning suur rõõm, et saame nii nõu kui jõuga aidata.“

Stoneridge Electronics on TTÜ-Mektory satelliidiprogrammi neljas ettevõtluspartner. Kõik programmi ettevõtetest koostööpartnerid saavad lisaks sisulisele koostööle osa võtta ka TTÜ-Mektory satelliidiprogrammi tööstuspartnerite nõuandekojast. See annab ettevõtetele võimaluse kaasa rääkida poliitikas, mis määrab ülikooliga koostöös teostatavate kosmoseprojektide ühise suuna ja prioriteedid.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077