Autor: Harro Puusild • 4. november 2015

Harju Elekter kasvatas müügitulu

Harju Elektri juhataja Andres Allikmäe Tööstuse Äriplaanil
Autor: Raul Mee

Harju Elektri konsolideeritud müügitulu kasvas kolmandas kvartalis võrreldes mullu sama perioodiga 15 protsenti 2,4 miljoni euroni, teatas ettevõte börsile.

Eelmise kvartaliga võrreldes kasvas müügitulu 1,5 miljonit eurot ehk 9%. Üheksa kuu müügitulu oli 45,6 miljonit eurot, kasvades võrreldava perioodi suhtes 25%.

Aruandeperioodi tulemustele avaldas mõju see, et 2014. aasta majandustulemustes kajastus Finnkumu Oy osas vaid firma 3. kvartali tegevus. Samuti sisaldusid 2014. aasta 9 kuu puhaskasumis sidusettevõttest(AS Draka Keila Cables konsolideeritud kasum 0,8 miljonit eurot. 2014. aasta puhaskasumile avaldasid mõju erakorralised tulud finantsinvesteeringute müügist: AS Draka Keila Cables vähemusosaluse müügist saadud tulu 1,8 miljonit eurot ja PKC Group Oyj aktsiate müügist saadud 4,6 miljonit eurot.

Jättes välja erakorralised tulud finantsinvesteeringute müügist, oli 2014. aasta 9 kuu võrreldav puhaskasum 3,1 miljonit eurot ja käesoleval aruandeperioodil 3,2 miljonit eurot.

Müügitulud kasvasid enamuste toodete ja teenuste osas. Aruandekvartalis saadi 93% ja 9 kuuga 92% müügitulust tootmise segmendist. Kinnisvara ning muud tegevusalad andsid kokku vastavalt 7% ja 8% konsolideeritud müügimahust, kirjutas ettevõte börsiteates.

Aruandekvartalis müüdi elektriseadmeid 15,9 miljoni euro väärtuses, mis oli võrreldava kvartali näitajast 2,2 miljonit eurot ehk 16% enam, 9 kuuga  kasvas elektriseadmete müük 39,2 miljoni euroni, moodustades 86% kogu müügitulust. Mullu samal ajal müüdi elektriseadmeid 30,5 miljoni euro eest.

Kontserni väljapoolt Eestit teenitud müügitulu moodustas 2015. aasta 9 kuuga 77% ja aruandekvartalis 77%. Mullu samal ajal olid vastavad näitaja 70 ja 76%. Soome on kontserni suurim turg, mistõttu on kontserni müügimahud tugevalt mõjutatud sellel turul toimuvast. 9 kuuga müüdi 63% kontserni toodetest ja teenustest Soome turule. Mullu samal ajal müüdi Soome 57% toodetest ja teenustest.

Äritegevuse kulud kasvasid aruandekvartalis 16% ja 9 kuuga 23% võrreldes eelmise aasta samade perioodidega. Kontsern investeeris põhivarasse 9 kuuga kokku 4,7 miljonit eurot.

 

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077