Autor: Tööstusuudised.ee • 28. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rannarootsi Lihatööstuse katlamaja läks üle vedelgaasile

Rannarootsi Kirimäe LPG mahutid
Energiafirma Adven viis Rannarootsi Lihatööstuse katlamaja kergelt kütteõlilt üle soodsamale vedelgaasile. Lihatööstuse jaoks langes soojuse hind kütusevahetusega enam kui 40%.

Pärast aasta alguses rakendunud kerge kütteõli aktsiisitõusu on Adven Eesti juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul vedelgaasist (LPG) saanud üha tõsiseltvõetavam konkurent teistele kütustele.

Rannarootsi Lihatööstuse katlamaja oli esimene katlamaja, mille Adven LPGle üle viis. “Seoses aktsiisimuudatustega seisis Rannarootsi lihatööstus probleemi ees, kuidas hoida ära soojusehinna hüppeline tõus. Adveni pakutud lahendustest eelistas klient vahetada olemasolev kütus välja vedelgaasi vastu. Lisaks heale hinnale on vedelgaas kergest kütteõlist ka keskkonnasõbralikum. Rannarootsi Lihatööstuse katlamaja CO2 jalajälg vähenes ligikaudu 8%,” rääkis Heinam.

Rannarootsi Lihatööstuse tehnika- ja haldusjuhi Märt Tohveri sõnul oli muudatuse taga eelkõige soov tagada senisest madalam energia hind. “Usaldasime soojuse tootmise koos sellesse investeerimisega asjatundjate õlule," rääkis Tohver.

Projekti käigus investeeris Adven kütusevahetuse lahendusse ning paigaldas vajalikud seadmed ning LPG mahutid. Lisaks hakkab Adven hoolitsema ka igapäevase energia tootmise juhtimise ja seadmete hooldamise eest.

Adven on Eestis, Soomes ja Rootsis tegutsev energiaettevõte.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077