Autor: Mait Kraun • 28. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina terasetööstus tõsises kriisis

Hiina ja Eesti lipud
Autor: Erik Prozes
Hiina terasetööstust on tabanud tõsine kriis: hinnad langevad, pangad karmistavad laenutingimusi ja kaotused kuhjuvad, ütles Hiina raua- ja teraseliidu asejuht Zhu Jimin täna.

„Nõudlus väheneb kiiremini kui tootmine, seega muutub ülepakkumine järjest hullemaks,“ ütles Zhu terasetootjate kvartaliüritusel Pekingis. „Hiina on kärpinud viimasel ajal intressimäärasid, aga terasetehased ütlevad, et nende finantseerimiskulud on tegelikult kasvanud.“

Hiina tehased, mis valmistavad umbes poole maailma toodangust, võitlevad ülepakkumise ja kahanevate hindadega. Kohalik tarbimine on vähenemas aga esimest korda terve põlvkonna jooksul, sest kinnisvarahinnad sulavad. Terasetööstuse kehv olukord mõjub negatiivselt ka rauamaagi hindadele. Rauamaagi tonnihind on nelja aastaga kukkunud 75 protsenti. Shanghai Boasteel Corp prognoosib, et Hiina terasetootmine võib lõpuks väheneda 20 protsenti.

Loe lähemalt portaalist aripaev.ee

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077