Autor: Harro Puusild • 7. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ecobirchi tootmismaht kasvab 2016. aastal veerandi võrra  

Foto: Veiko Tõkman
Pärnu liimkilbitootja Ecobirch AS-i tootmismaht kasvab 2016. aastal hinnanguliselt 20-25 protsenti ja seoses tootmismahu kasvuga rajab ettevõte ka ajutise PVC laohalli.

„Ecobirch AS-i tootmismaht kasvab 2016. aastal eeldatavalt suurusjärgus 20-25 protsenti,“ ütles ettevõtte tegevjuht Gert Rahnel. „Töötajaid plaanis juurde võtta ei ole ja maht saavutatakse läbi tehtud ja tehtavate investeeringute nii saeveskis kui liimkilbitootmises, asendades lihtsamad, kuid samas füüsiliselt koormavamad töökohad masinate ja liinidega.“

Seoses tootmismahu kasvuga kavandab ettevõte ka PVC laohalli püstitamist Pärnusse Niidu tänavale.

Rahnel lisas, et ettevõte jagab täna ühte ladu valmistoote ja tehase toorme vahel. „See ei võimalda meil valmistoodet lattu toota ja seeläbi paindlikult klientide nõudmistele reageerida,“ ütles ta. „Lisanduv laopind võimaldab hoida rohkem erinevat tooret ladudes ja samas toota peamisi tooteartikleid lattu, kuna peamised kasvavad turud täna Ecobirchi jaoks on USA ja Lõuna-Korea, kuhu logistika ise kestab orienteeruvalt 40 päeva,“ märkis ettevõtte juht.

Pärnu linnavalitsus andis esmaspäeval toimunud istungil Ecobirchile ehitusloa ajutise PVC laohalli püstitamiseks tähtajaga kuni 5. oktoober 2020. Hall rajatakse Niidu 11a kinnistule. 

Linnavalitsuse istungi ülevaates seisab, et ajutise PVC laohoone püstitamise vajadus tuleneb tootmismahu suurenemisega tekkinud vajadusest täiendava laopinna järele, et tagada jätkusuutlik tootmine. Ajutine PVC laohoone püstitatakse detailplaneeringuga määratud hoonestusalast välja. PVC hall on planeeritud kahe olemasoleva hoone vahele.

Kuna tegemist on tööstuspiirkonnaga, siis kõrgendatud arhitektuurseid nõudeid hoonele ei esitata ja PVC hall on laohoonena sobilik.

Ecobirch AS kontserni peamiseks tegevusalaks on saematerjali ja liimpuittoodete tootmine. Alates 1. septembrist 2014 kuulub kontserni kaks ettevõtet, mullu töötas kontsernis keskmiselt 177 inimest.

Grupi konsolideeritud müügitulu kasvas 2014. aastal 13,5 protsenti 13,8 miljoni euroni.   

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077