Autor: Harro Puusild • 6. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hardi Meybaum lahkub GrabCAD'ist

Autor: Fredy-Edwin Esse
GrabCAD’i asutaja ning tegevjuht Hardi Meybaum lahkus firmast. Ta alustas tänasest tööd USA riskikapitaliettevõttes Matrix Partners, kus hakkab tegelema varajase faasi ettevõtete investeerimise ja nõustamisega.

Matrix Partners on mitme Eesti idufirma investor. Muuhulgas oli ka GrabCAD’i esimene institutsionaalne investor. GrabCAD’i, millest on Meybaumi juhtimisel saanud üks maailma juhtivaid pilves baseeruvaid koostööplatvorme, ostis 2014. aastal Stratasys.

Hardi Meybaum märkis pressiteate vahendusel, et GrabCAD’i ülesehitamisel ja arendamisel pakkus Matrix talle olulist tuge, mistõttu hindab ta kõrgelt hea mentori väärtust varajase faasi ettevõttele.

Meybaum hakkab ettevõttes tegelema rahvusvaheliste investeeringutega, baseerudes igapäevaselt Matrix’i kontoris USA-s Cambridge’is. Konkreetsemalt huvitavad Meybaumi vertikaalsed kogukonnad, riistvara ning business-to-business teenustarkvara. „Usun, et horisontaalse teenustarkvara ja kogukondade aeg on läbi. Riistvara valdkonnas on praegu samuti muutuste ajad, mis on minu jaoks eriti põnev, kuna riistvaras on ka minu juured ja taust,“ sõnas Meybaum.

Matrix Partnersi partner David Skok ütles, et Hardi pole üksnes erakordne ettevõtja – ta on ka nõuandja, kelle poole pöörduvad teised ettevõtjad abi saamiseks. „Hardi on visionäär, kellel on selge arusaam, mis suunas turud liiguvad, mis on hea toote omadused ning kuidas partnerite ja klientidega õigeid tehinguid läbi viia. Oleme veendunud, et Hardi kogemus ja teadmised toovad asutajatele olulist väärtust,“ lausus Skok.

Meybaum alustas Eestis karjääri insenerina. Tema asutatud GrabCAD’i saatis läbimurdeline edu rahvusvahelisel tasandil – täna kasutab seda 2,2 miljonit inseneri üle kogu maailma. Pärast GrabCAD’i müüki Stratasysile on Meybaum töötanud ettevõttes tegevjuhina ning samal ajal olnud tegev ingelinvestorina, nõustanud mitmeid varajase faasi ettevõtteid ning inkubaatoreid.

Applause (varasemalt uTest) asutaja ja tegevjuht, GrabCAD’i nõukogu liige Doron Reuveni sõnul on Meybaum suutnud üles ehitada kogukonna, mida võib pidada üheks maailma aktiivsemaks ning jõulisemaks. „Hardi mõistab kogukonna loomise tundlikku dünaamikat ning skaleerimist, mida sisuliselt iga business-to-business ettevõte vajab selleks, et toode kogukonnani viia. Ta omab ka väga head ülevaadet müügiprotsessist ning oskab suurepäraseid kokku panna meeskondi, vallutada uusi turge ja müüa tooteid. Hardist saab asendamatu mentor ettevõtjale, kes on alustamas või soovib viia oma ettevõtte uuele tasandile,“ lisas Reuveni.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077