Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 22. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes on Eestis edukaimad ehitusmaterjalide tootjad

Vindor OÜ tegeleb Raplamaal ukselengide ja liistude tootmisega
Foto: Veiko Tõkman
Kui eelmisel aastal olid Ehitusmaterjalitootjate TOPi ettevõtted äraootavad, siis tänavu annab tooni märksõna eksport.

Kui veel aasta tagasi kirjeldas mitu materjalitootjat, et ollakse äraootaval seisukohal, loodetakse uue Euroopa Liidu eelarveperioodi struktuurivahendite avanemisele ja majanduskeskkonna paranemisele, siis aastaga võib märgata teatud nihet edasi. Järjest rohkem on kuulda eksportijate hääli ning nende veelgi ambitsioonikamaid plaane edasisteks laiendusteks.

Muudatus hakkab ka silma sellest, et kuigi põhiliselt eksporditakse ikka Skandinaaviasse ja Põhjamaadesse, kostub erinevate materjalitootjate suust järjest rohkem idee laiendada oma eksporditurge mujale Euroopasse ja isegi kaugematesse maailmajagudesse.

Tänavuse TOPi võitnud OÜ Vindor tegevjuht Janek Antipin märkis, et ekspordi suunal läbilöömiseks peavad paigas olema paljud asjad: hind, kvaliteet, kliendisuhe ja head partnerid. Firma tegeleb ukselengide, sisevoodrilaudade, liistude ja lengilaiendite tootmisega.

Äripäeva Ehitusmaterjalidetootjate TOP 10

1. Vindor OÜ

2. TMB AS3. JELD-WEN Eesti AS4. Pinest AS5. Lasbet Tootmine6. Põltsamaa Graniit OÜ7. Fenestra AS8. KMT Prefab OÜ9. Kunda Nordic Tsement AS10. Eesti Höövelliist OÜ

Kogu edetabelit koos majandustulemustega vaata Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077