Tööstuses märgatav hinnalangus

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks kahanes tänavu juulis aastases võrdluses tervelt 3,1 protsenti, teatas statistikaamet. Võrreldes juuniga on langus 0,8 protsenti.

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksit mõjutas juulis võrreldes eelmise kuuga keskmisest rohkem hindade langus mäetööstuses, kütteõlide ja puittoodete tootmises, samuti hindade tõus elektroonikaseadmete tootmises ning elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2015. aasta juulis võrreldes juuniga -0,6% ja võrreldes 2014. aasta juuliga -4,0%. Eelmise kuuga võrreldes langesid juulis keskmisest enam naftasaaduste, rõivaesemete, põllumajandussaaduste ja turbatoodete hinnad, samas tõusid elektrienergia ja mööbli hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2015. aasta juulis võrreldes juuniga -0,6% ja võrreldes 2014. aasta juuliga -3,2%. Eelmise kuuga võrreldes langesid juulis keskmisest rohkem jalatsite, põllumajandussaaduste, rõivaesemete ning naftasaaduste hinnad, samas tõusid elektrienergia ning paberi ja pabertoodete hinnad.

Osale arutelus

  • aripaev. ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara