Autor: Tanel Raig • 19. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakret kasvatab eksporti

Eesti kuivsegude tootja, Mäo tehase omanik Sakret OÜ kasvatas esimese kuue kuuga  eksporti 12% võrra. Tootja prognoosib, et aasta teine pool toob veelgi suurema kasvu.

Sakret OÜ müük kasvas tänavu aasta esimese poolega 9% ning moodustas 2,5 miljonit eurot, ekspordimaht aga kasvas lausa 12% ning küündib 500 tuhande euroni. Sakret Grupi esimese kuue kuu käive Baltikumis moodustas ligi 9,2 miljonit eurot.

 Sakret OÜ tegevjuhi Ahto Leitudi sõnul olid Eesti ettevõtte peamised kasvumootorid mahutooted. „Olulist kasvu näitas betoonimüük. Ka meie fassaaditoodete müük mõnevõrra suurenes, kuid oodatud jõulist kasvu polnud. Sellel on mitmeid põhjuseid: vähenenud riiklik toetus ja karmistunud tingimused, et üldse toetust saada. Kuid tänaste näitajate valguses võime olla üsna kindlad, et aasta teine pool tuleb parem. Sama kinnitavad ka ehitusettevõtted“, ütles Leitud. Eriline edu on ettevõtet tänavu saatnud ekspordi valdkonnas. „Vaatamata sellel, et Sakret OÜ tooteid on suhteliselt keeruline eksportida, oleme suutnud kasvatada eksporti 12%. Oluline on meie jaoks just see, et kiiremini kasvab rahaline käive võrreldes tonnidega, ehk teiste sõnadega tuleb ekspordi rahaline kasv kallimate toodete müügilt välismaale“, mainis ta. Tänavu mais läks Sakret OÜ Mäo tehas üle veeldatud maagaasile (LNG), mis vähendab ettevõtte kulusid ja on keskkonnasõbralikum.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077