• 19.08.15, 10:27
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Sakret kasvatab eksporti

Eesti kuivsegude tootja, Mäo tehase omanik Sakret OÜ kasvatas esimese kuue kuuga  eksporti 12% võrra. Tootja prognoosib, et aasta teine pool toob veelgi suurema kasvu.
Sakret OÜ müük kasvas tänavu aasta esimese poolega 9% ning moodustas 2,5 miljonit eurot, ekspordimaht aga kasvas lausa 12% ning küündib 500 tuhande euroni. Sakret Grupi esimese kuue kuu käive Baltikumis moodustas ligi 9,2 miljonit eurot.
 Sakret OÜ tegevjuhi Ahto Leitudi sõnul olid Eesti ettevõtte peamised kasvumootorid mahutooted. „Olulist kasvu näitas betoonimüük. Ka meie fassaaditoodete müük mõnevõrra suurenes, kuid oodatud jõulist kasvu polnud. Sellel on mitmeid põhjuseid: vähenenud riiklik toetus ja karmistunud tingimused, et üldse toetust saada. Kuid tänaste näitajate valguses võime olla üsna kindlad, et aasta teine pool tuleb parem. Sama kinnitavad ka ehitusettevõtted“, ütles Leitud. Eriline edu on ettevõtet tänavu saatnud ekspordi valdkonnas. „Vaatamata sellel, et Sakret OÜ tooteid on suhteliselt keeruline eksportida, oleme suutnud kasvatada eksporti 12%. Oluline on meie jaoks just see, et kiiremini kasvab rahaline käive võrreldes tonnidega, ehk teiste sõnadega tuleb ekspordi rahaline kasv kallimate toodete müügilt välismaale“, mainis ta. Tänavu mais läks Sakret OÜ Mäo tehas üle veeldatud maagaasile (LNG), mis vähendab ettevõtte kulusid ja on keskkonnasõbralikum.

Seotud lood

Uudised
  • 21.05.15, 13:35
Sakreti tehas läks üle veeldatud maagaasile
Eesti kuivsegude tootja, Mäo tehase omanik Sakret OÜ läks sel nädalal üle veeldatud maagaasile (LNG), mis vähendab ettevõtte kulusid ja on keskkonnasõbralikum.
Uudised
  • 12.05.15, 09:20
Sakreti müük küündis 700 000 euroni
Eesti kuivsegude tootja, Mäo tehase omaniku Sakret OÜ käive tõusis esimeses kvartalis 5 protsenti võrreldes sama perioodiga mullu ja moodustas 700 tuhat eurot.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele