Tanel Raig • 19. august 2015
Jaga lugu:

Sakret kasvatab eksporti

Eesti kuivsegude tootja, Mäo tehase omanik Sakret OÜ kasvatas esimese kuue kuuga  eksporti 12% võrra. Tootja prognoosib, et aasta teine pool toob veelgi suurema kasvu.

Sakret OÜ müük kasvas tänavu aasta esimese poolega 9% ning moodustas 2,5 miljonit eurot, ekspordimaht aga kasvas lausa 12% ning küündib 500 tuhande euroni. Sakret Grupi esimese kuue kuu käive Baltikumis moodustas ligi 9,2 miljonit eurot.

 Sakret OÜ tegevjuhi Ahto Leitudi sõnul olid Eesti ettevõtte peamised kasvumootorid mahutooted. „Olulist kasvu näitas betoonimüük. Ka meie fassaaditoodete müük mõnevõrra suurenes, kuid oodatud jõulist kasvu polnud. Sellel on mitmeid põhjuseid: vähenenud riiklik toetus ja karmistunud tingimused, et üldse toetust saada. Kuid tänaste näitajate valguses võime olla üsna kindlad, et aasta teine pool tuleb parem. Sama kinnitavad ka ehitusettevõtted“, ütles Leitud. Eriline edu on ettevõtet tänavu saatnud ekspordi valdkonnas. „Vaatamata sellel, et Sakret OÜ tooteid on suhteliselt keeruline eksportida, oleme suutnud kasvatada eksporti 12%. Oluline on meie jaoks just see, et kiiremini kasvab rahaline käive võrreldes tonnidega, ehk teiste sõnadega tuleb ekspordi rahaline kasv kallimate toodete müügilt välismaale“, mainis ta. Tänavu mais läks Sakret OÜ Mäo tehas üle veeldatud maagaasile (LNG), mis vähendab ettevõtte kulusid ja on keskkonnasõbralikum.

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee