Autor: Tanel Raig • 17. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oodatakse ekspordimahtude kasvamist

KredEx Krediidikindlustuse poolt Eesti eksportivate ettevõtete hulgas läbiviidud uuring näitas, et ettevõtjad ootavad lähiaastatel ekspordimahtude olulist kasvamist.

42% uuringus osalenud ettevõtjatest arvas, et nende ekspordimahud kasvavad lähiaastatel kuni neljandiku võrra ning 24% vastajatest leidis, et nende ekspordimahud kasvavad rohkem kui neljandiku võrra. 32% vastajatest arvas, et ekspordimahud jäävad lähiaastatel käesoleva aastaga samale tasemele. Ainult 2% vastajate arvates ekspordimahud lähiaastatel võrreldes käesoleva aastaga kahanevad.

KredEx Krediidikindlustuse juhatuse liikme Mariko Rukholmi sõnul näitavad uuringu tulemused, et vaatamata maailmas valitsevale majanduslikule ebastabiilsusele vaatavad Eesti ettevõtjad tulevikku positiivselt. „Ettevõtjate tõusnud kindlust tuleviku suhtes näitab ka huvi kasv krediidikindlustuse kasutamise vastu, sest otsitakse uusi turge, uusi müügikanaleid ja äripartnereid,“ lisas Rukholm.

Lisaks uuriti uuringus ettevõtjatelt, mitmesse riiki nad kaupu või teenuseid ekspordivad. 61% vastajatest ekspordib oma kaupu ja teenuseid 2-5 riiki, 21% 10 või enamasse riiki, 15% 6-10 riiki ja 3% ainult ühte riiki.

KredEx Krediidikindlustus viis läbi uuringu eksportivate ettevõtete hulgas 2015. aasta teises kvartalis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077