Maailma suurima lukutootja kasum kasvas 23%

Käibe poolest maailma suurim lukutootja Assa Abloy teatas puhaskasumi 23protsendilisest suurenemisest, ja seda tänu tugevale müügile Põhja-Ameerikas ning Euroopas.

Assa Abloy teise kvartali puhaskasum oli 1,89 miljardit Rootsi krooni (202 miljonit eurot), mis on 23 protsenti rohkem kui eelmine aasta samal ajal. FactSeti küsitletud analüütikud ootasid puhaskasumiks 1,92 miljardit krooni.

Käive suurenes teises kvartalis 22 protsenti, 17,08 miljardi kroonini (1,83 miljardi euroni). Ettevõte teatas, et orgaaniline kasv sellistes üksustes nagu Global Technologies ja Entrance Systems aitasid korvata nõrgemat nõudlust Hiinast. Firma tegevuskasum suurenes 2,22 miljardilt kroonilt 2,74 miljardi kroonini (293 miljoni euroni).

Lukugigant ütles, et kuigi Ameerika turul on näha müügile kasvutrendi, siis Euroopas ja paljudes arenevates turgudes on üldine trend languses. Samas teatas ettevõte, et jätkab laienemist arenevatel turgudel.

Assa Abloy aktsia on enne lõunat tõusnud Stockholmi börsil 1,6%, 167,8 kroonini.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara