Autor: Rainer Saad • 17. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma suurima lukutootja kasum kasvas 23%

Käibe poolest maailma suurim lukutootja Assa Abloy teatas puhaskasumi 23protsendilisest suurenemisest, ja seda tänu tugevale müügile Põhja-Ameerikas ning Euroopas.

Assa Abloy teise kvartali puhaskasum oli 1,89 miljardit Rootsi krooni (202 miljonit eurot), mis on 23 protsenti rohkem kui eelmine aasta samal ajal. FactSeti küsitletud analüütikud ootasid puhaskasumiks 1,92 miljardit krooni.

Käive suurenes teises kvartalis 22 protsenti, 17,08 miljardi kroonini (1,83 miljardi euroni). Ettevõte teatas, et orgaaniline kasv sellistes üksustes nagu Global Technologies ja Entrance Systems aitasid korvata nõrgemat nõudlust Hiinast. Firma tegevuskasum suurenes 2,22 miljardilt kroonilt 2,74 miljardi kroonini (293 miljoni euroni).

Lukugigant ütles, et kuigi Ameerika turul on näha müügile kasvutrendi, siis Euroopas ja paljudes arenevates turgudes on üldine trend languses. Samas teatas ettevõte, et jätkab laienemist arenevatel turgudel.

Assa Abloy aktsia on enne lõunat tõusnud Stockholmi börsil 1,6%, 167,8 kroonini.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077