Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKGs käivitati konserveeritud põlevkivitöötlemistehas

2. juulil taaskäivitas Viru Keemia Grupp (VKG) põlevkiviõlivabriku, mille tegevus oli eelmise aasta detsembrist konserveeritud.

„Oleme tänulikud  töörühmale ja koalitsioonivalitsusele tehtud töö ja koostöö eest ning  põlevkivi kaevandamise ja töötlemise sektoritele osutatud toetuse eest. Seadusemuudatus annab meile rohkem võimalusi manööverdada ja planeerida oma äritegevust,“ lausus Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Priit Rohumaa.

Tehase käivitamisega alustati 2 juulil, kuid ettevalmistustööd selleks kestsid umbes kaks nädalat – alates hetkest kui tehti teatavaks seadusemuudatus, mis lubab kontserni koosseisu kuuluval Ojamaa kaevandusel tõsta kaevandamise mahtusid eelnevalt lubatud, kuid kasutamata jäänud mahtude arvelt.„Tegemist on mittestandardse käivitamisega. Peaaegu pool aastat oli gaasigeneraator konserveeritud olekus. Enne käivitamist kontrolliti kõiki süsteeme põhjalikult. 3. juuli  seisuga töötab tehas stabiilselt ja täisvõimsusel,“ rääkis VKG Oil juhatuse liige Nikolai Petrovitš.Läbiviidud muudatused kajastuvad positiivselt ka töötajate arvus – 2. juuli seisuga töötab kontsernis 2102 töötajat. Peale eelmise aasta detsembris  otsustatud koondamist moodustas ettevõtte töötajaskond 1 996 inimest.VKG personaliosakonna juhataja Tea Allikmäe sõnul on viimase ajaga töötajate arv tõusnud 106 inimese võrra.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077