Jaga lugu:

VKGs käivitati konserveeritud põlevkivitöötlemistehas

2. juulil taaskäivitas Viru Keemia Grupp (VKG) põlevkiviõlivabriku, mille tegevus oli eelmise aasta detsembrist konserveeritud.

„Oleme tänulikud  töörühmale ja koalitsioonivalitsusele tehtud töö ja koostöö eest ning  põlevkivi kaevandamise ja töötlemise sektoritele osutatud toetuse eest. Seadusemuudatus annab meile rohkem võimalusi manööverdada ja planeerida oma äritegevust,“ lausus Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Priit Rohumaa.

Tehase käivitamisega alustati 2 juulil, kuid ettevalmistustööd selleks kestsid umbes kaks nädalat – alates hetkest kui tehti teatavaks seadusemuudatus, mis lubab kontserni koosseisu kuuluval Ojamaa kaevandusel tõsta kaevandamise mahtusid eelnevalt lubatud, kuid kasutamata jäänud mahtude arvelt.„Tegemist on mittestandardse käivitamisega. Peaaegu pool aastat oli gaasigeneraator konserveeritud olekus. Enne käivitamist kontrolliti kõiki süsteeme põhjalikult. 3. juuli  seisuga töötab tehas stabiilselt ja täisvõimsusel,“ rääkis VKG Oil juhatuse liige Nikolai Petrovitš.Läbiviidud muudatused kajastuvad positiivselt ka töötajate arvus – 2. juuli seisuga töötab kontsernis 2102 töötajat. Peale eelmise aasta detsembris  otsustatud koondamist moodustas ettevõtte töötajaskond 1 996 inimest.VKG personaliosakonna juhataja Tea Allikmäe sõnul on viimase ajaga töötajate arv tõusnud 106 inimese võrra.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee