Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 7. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elme Messer Gaas AS käivitas  hapniku tootmise tehase

Elme Messer Gaas, üks juhtivatest gaasifirmadest Baltimaades, käivitas mais 2015. uue hapniku tootmise tehase Järvakandis, Eestis.

Sõlmitud lepingu alusel hakkab Elme Messer Gaas AS varustama maailma suurimat klaaspakendite tootjat Owens-Illinois, Inc. (?-I) hapnikuga. Uus hapniku tootmise tehas võimaldab täielikult tagada kliendile vajaliku hapniku koguse, milleks on 18 mln m3 aastas.

Uus hapniku tehas on rajatud tarbija tootmisterritooriumile, ning hapnik tarnitakse torustiku abil otse klaasisulatusahju. Kasutatav hapniku põletamise tehnoloogia klaasi sulatamise protsessis aitab kliendilt oluliselt vähendada heitainete kogust. Hapnikuga  põletamise tehnoloogia mõjub positiivselt ka piirkonna ökoloogia säilimisele.

„Uus süsteem vähendab süsiniku ja lämmastikoksiidi kogust atmosfääris ning samuti näitab meie pühendumist säästvale arengule“, – kommenteeris Viivika Remmel, O-I Kirde-Euroopa regiooni tegevdirektor. „Me hindame professionaalsust ja koostööd ettevõttega Elme Messer Gaas, kes on toetanud meid uue klaasisulatusahju projekti ellu viimisel“.

Elme Messer Gaas realiseeris projekti läbi oma tütarettevõtte VPSA Järvakandi OÜ. Investeeringute kogumaht oli ligikaudu 5 miljoni euro ning samuti aitas projekti realiseerimine luua ka uusi töökohti.

«See projekt on ainulaadne nii Elme Messer Gaasi, kui ka terve Eesti jaoks – uus hapniku tehas oli täielikult projekteeritud ning ehitatud vastavuses meie kliendi vajadustega, mis näitab meie ettevõtte paindlikkust ja kliendikesksust», - kommenteeris Igor Berman, AS Elme Messer Gaas juhatuse liige. 

 

TASUB TEADA

AS Elme Messer Gaas on juhtiv gaasifirma, mis tegeleb eri liiki gaaside tootmise ja müügiga.  Ettevõte omab hetkel ja opereerib nelja õhueraldustehast ja tegutseb viies riigis: Eestis, Lätis, Leedus, Venemaal ja Ukrainas. Ettevõtte asutati 1999.aastal kahe suure tööstuskontserni – BLRT Grupp (Eesti) ja Messer Group (Saksamaa) – ühisettevõttena.

Owens-Illinois (O-I) on maailma suurim klaaspakendite tootja, mis on eelistatud partneriks paljudele juhtivatele toidu- ja joogikaupu pakkuvatele kaubamärkidele. Kontserni 2014. aasta käive ulatus 6,8 miljardi dollarini ning selle 21 eri riigis asuvas 75 tehases on ligi 21 100 töökohta. Perrysburgis (Ohio, Ameerika Ühendriigid) peakontorit omav O-I pakub järjest kasvaval ülemaailmselt turul ainulaadseid, brändiloomet toetavaid klaasipakendeid, mis on samas ohutud, säästlikud ja puhtad.

 

 

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077