Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 10. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PILIDID: Molycorp Silmeti hoone on kustutatud

Molycorp Silmeti hoone kustutati, ettevõtte töötajad ja linnaelanikud kannatada ei saanud, teatas Ida päästekesus.

Veel täna hommikul sai päästekeskus teate, et öösel kustutatud hoone suitseb. Päästjad tuvastasid, et katusekonstruktsioonide all suitseb ja mõni kolle hõõgub.

Põlemise tagajärjel levis suits, mis sisaldas plastiku põlemisest eralduvaid aineid ja põlemisgaase. Ida päästekeskuse pressiesindaja Lili Lillpea kinnitas, et ettevõtte töötajad ning linnaelanikud kannatada ei ole saanud. Päästetööde jooksul on arstiabi vajanud 6 päästjat, neist neli jätkasid pärast esmaabi osutamist tööd, kaks päästjat saadeti kodusele ravile.

Põlemise tagajärjel varisesid kokku hoone katus ning 3. ja 4. korrus. Hoone muutus varisemisohtlikuks.

Eile pärastlõunal sai häirekeskus teate, et Sillamäel Kesk tänaval on tulekahju tööstusettevõtte Molycorp Silmet hoones.

Molycorpi kommunikatsiooni asepresident Jim Sims teatas, et Molycorp Silmetis on tulekahju ühes hoones, kus toodetakse haruldasi metalle tantaali ja nioobiumit. Väidetavalt süttis tehases plastik, mistõttu levis üle linna paksu musta suitsu.

Mis täpselt tulekahju põhjustas ning kui suur on keskkonnale tekitatud kahju, selgitab uurimine.

Foto: Mati Kämärä/Põhjarannik

Autor: aripaev. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077