Autor: Tanel Raig • 5. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PILDID: Tööstuse klubis jagati kogemusi energiatootmisest

Selle kevade viimane Tööstuse klubi veetis pika päeva OÜ Estonian Spiriti tehastes Rakveres ja Moes, et tutvuda ettevõtte energiatootmise kogemusega.

Tööstuse klubi võõrustanud Estonian Spiriti juhatuse liige Sven Ivanov ütles, et kui viis aastat tagasi pankrotistunud Rakvere piiritusetehas üle võeti moodustas tootmises energiakulu kolmandiku. Ja kuigi esimene investeering tehti vanade gaasikatlamajade korda tegemiseks oli selge, et energiakuluga tuleb midagi ettevõtta. Leiti, et kui koostootmisjaama ei investeerita, siis piiritiusetootmisega kunagi plussi ei jõuta. Ivanov andis klubis ülevaate, kuidas puiduhakkel töötava koostootmisjaama valmimiseni jõuti ja millised on olnud esimese kahe talve tulemused oma soojusenergia tootmisel. Lähemalt võib Rakvere piiritusetehase oma energiatootmise projektist lugeda 16. juunil ilmuvast Äripäeva Tööstuse kuukirjast.

Päeva teises pooles sõidetid Estonian Spiriti Moe Peenviinavabrikusse. Alustuseks astus Sven Ivanov baarileti taha ja andis kohaletulnutele maitsta oma käsitööõlle toodangut. Juuli lõpuks valmib selle õlle valmistamiseks Moes ka uus õlleköök ning augutis sinna kõrvale ka väike restoran.

Moes tegi ettekande Green Fuel Energy tegevjuht Sander Saat, kes rääkis võimalustest, kui tööstusel ei ole vaja nii suurt energiatootmist, kui oli Rakvere piiritusetehasel.

Päeva lõpetas ringkäik Moe viinavabrikus ja Sven Ivanovi juhitud ekskursioon Viinamuuseumis.

Foto: Tanel Raig, Martin Kivimäe
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077