Moodne tööpink räägib enda eest

Uued seadmed oskavad infot saata tootmises tekkivate seisakute, töötajate töö tulemuslikkuse ning sellegi kohta, millal nad katki lähevad.

Ettevõtjal on oluline saada võimalikult kiiresti teada, kui mõni töötaja tööle ei tulnud, mõni tööpink on katki läinud või materjal kohale ei jõudnud, sest siis saab ta kohe teha tootmises vajalikud ümberkorraldused, rääkis IMECC projektide koordinaator ja konsultant Jaak Lavin.

 Manufacturing Execution System (MES) koondab ettevõtte süsteemid ja automatiseerimise tasandid üheks tervikuks. Süsteem oskab vahet teha töötava ja seisva tööpingi häälel. Olemas on ka ümberkorraldamise moodul, mis suudab seisakust sõltuvalt tootmise ümber organiseerida.

 Lavini sõnul on väga oluline kogutava info visualiseerimine tootmises. “See on pool võitu. Ainuüksi see, kui tootmistulemused pannakse töötajate jaoks üles, suurendab töökoha efektiivsust,” märkis ta.

Loe rohkem Äripäevast.

Osale arutelus

  • Urve Vilk

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara