Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 4. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moodne tööpink räägib enda eest

Uued seadmed oskavad infot saata tootmises tekkivate seisakute, töötajate töö tulemuslikkuse ning sellegi kohta, millal nad katki lähevad.

Ettevõtjal on oluline saada võimalikult kiiresti teada, kui mõni töötaja tööle ei tulnud, mõni tööpink on katki läinud või materjal kohale ei jõudnud, sest siis saab ta kohe teha tootmises vajalikud ümberkorraldused, rääkis IMECC projektide koordinaator ja konsultant Jaak Lavin.

 Manufacturing Execution System (MES) koondab ettevõtte süsteemid ja automatiseerimise tasandid üheks tervikuks. Süsteem oskab vahet teha töötava ja seisva tööpingi häälel. Olemas on ka ümberkorraldamise moodul, mis suudab seisakust sõltuvalt tootmise ümber organiseerida.

 Lavini sõnul on väga oluline kogutava info visualiseerimine tootmises. “See on pool võitu. Ainuüksi see, kui tootmistulemused pannakse töötajate jaoks üles, suurendab töökoha efektiivsust,” märkis ta.

Loe rohkem Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077