• 29.05.15, 14:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Ülemiste Citys avati 3D-printimise salong

Eesti noorte loodud ettevõte Shaperize avas Ülemiste Citys Eesti esimese 3D-printimise teenust pakkuva salongi, mis pakub kõiki uuendusliku valdkonnaga seotud kaupu ja teenuseid.
Shaperize OÜ juht Tarmo Saluste sõnul ei ole viimastel aastatel jõudsalt arenenud 3D-printimine enam pelgalt robootikahuviliste pärusmaa. “Tänapäeval pole 3D-printerite kasutusvõimalustel piire – igaüks võib endale meie salongis tellida või ise koju soetatud printeriga luua isikupäraseid detaile ja esemeid,” selgitas Saluste ning lisas, et 3D-printimist kasutatakse järjest enam ka tööstuses ja kõrgtehnoloogilises tootmises lennuki- ja autotööstusest meditsiinini.
Ülemiste Citys aadressil Suur-Sõjamäe 10 asuvas 3D-printimise salongis on lisaks 3D-printimise, -modelleerimise ja -skaneerimise teenusele valik 3D-printereid nii koduseks kui professionaalseks kasutamiseks. Samuti korraldab Shaperize huvilistele 3D-printimise alaseid koolitusi, nõustatakse 3D-modelleerimise alal ning teostatakse 3D-printerite remonti ja hooldust.
3D-printimine on kiirelt arenev tehnoloogia, mille abil on virtuaalsest 3D-mudelist võimalik materjali lisamise teel kasvatada füüsiline 3D kujutis. Tehnoloogia teeb eriliseks see, et selle abil on võimalik luua väga keerulisi kujusid, mida on traditsiooniliste tootmismeetoditega sageli võimatu saavutada.
Shaperize’i meeskond alustas 2014. aastal 3D Trükikoda nime all õpilasfirmana Eesti Energia korraldatud Entrumi programmist. 2015. aasta alguses otsustas ettevõttesse investeerida Mainor AS ning loodud ühisfirma sai nimeks Shaperize OÜ.
 Pilte avamisest näeb SIIT.

Seotud lood

Uudised
  • 06.05.15, 18:49
Hardi Meybaum toob Eesti koolidesse 3D-printerid
GrabCAD asutaja ja juht Hardi Meybaum tutvustas Tallinnas Gustav Adolfi Gümnaasiumis uut koolinoortele suunatud haridus- ja arendusprogrammi Eesti 2.0, mille esimese projektina kingitakse 50 Eesti põhikoolile ja gümnaasiumile 3D-printer.
Uudised
  • 31.03.15, 14:13
3D-printerid annavad tootmisvabaduse
3D-printereid müüva ASi Infotark juhatuse liikme Margus Rossi kinnitusel on võimaik 3D-printeriga valmistada kõiki detaile, mida disainer on valmis joonistanud.
Uudised
  • 18.03.15, 18:25
3D printer teenib omanikke ka öösel
3D printimine sobib väikeste tootepartiide, seadmete puuduvate detailide ning prototüüpide tootmiseks. 3D printimist pakkuvas Jarrz OÜs ei peatu töö isegi öösel.
  • ST
Sisuturundus
  • 23.10.24, 21:54
Millega arvestada talviste tööriiete valikul?
Spetsiaalne talvine tööriietus on hädavajalik, et külmas ja karmides ilmastikutingimustes töötades oleks soe, mugav ja ohutu. Talveriietuse konkreetne tüüp sõltub töö iseloomust, ohutusnõuetest ja ilmastikutingimustest. Grolls tööriiete ja isikukaitsevahendite kaupluste juhataja Martin Lokk annab ülevaate olulistest punktidest, mida peaks arvesse võtma talviste tööriiete valimisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele