Autor: Marge Ugezene • 28. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuldar Leisi firma suundub börsile

Võrumaa joogitootja Linda Nektar viib aktsiad Nasdaq Tallinna First North alternatiivturule, et anda jõudu uute toodete ekspordile. Osa aktsiatest, umbes 9,2 protsenti on 29. maist vabalt kaubeldavad.

„Kuna ettevõttel tekkis vajadus ja teisalt on ka börs valmis, klapib kõik börsiturule

minekuks“, rääkis Linda Nektari vähemusaktsionär ja nõukogu liige Kuldar Leis, kelle hinnangul võiks ettevõte huvi pakkuda väikeinvestoritele, samuti fondidele, mis tegutsevad Euroopa piires ja usaldavad Eestit.

Börsile minnes peab firma tavalise ettevõttega võrreldes olema oluliselt avatum, kuid Leis leiab, et neile see peavalu ei tee. Pigem on probleem Baltikumi börsi väike likviidsus. “Ega seda muidu ei murra ka muudmoodi, kui et rohkem ettevõtteid ja investoreid börsile suunduks. Sellega täiesti arvestame, et börsi likviidsus on väike – oleme Premiaga seda aastaid näinud,” tõdes Leis.

Linda Nektari juht Kadri Rauba ei varjanud ärevust enne börsileminekut. “Olukord on uudne,” nentis ta. Rauba on pooleaastase ettevalmistuse ajal õppinud börsi hingeelu põhjalikumalt tundma. “Alguses võib bürokraatia tunduda hirmutav, aga börs on hea vahend laienemiseks. Alati ei pea investeerimiseks pangalenu võtma.”

Loe rohkem Äripäevast.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077