Autor: Tanel Raig • 26. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Huvi targa elektritarbimise vastu kasvab

Eesti Energia klientide tagasiside ja e-kanalite kasutamise statistika kinnitab, et huvi elektritarbimise analüüsimise vastu on kasvamas.

Igakuiselt jälgib oma elektritarbimist Eesti Energia mobiiliäpi kaudu 12 000 klienti, Eesti Energia e-teenindust külastab aga oma elektritarbimise statistikaga tutvumiseks 25 000 klienti. Seda on 16% rohkem kui aasta tagasi.

Eesti Energia kodulehel 17 000 kodukliendi poolt antud tagasisidest selgub, et teadlik tarbimine on koduklientide jaoks kasvava olulisusega teema. Rohkem kui pooled klientidest kasutavad oma kodus igapäevaselt energiasäästunippe ja pea 45% klientidest on arutlenud oma lähedastega elektritarbimise juhtimise võimalusi. Üle poolte klientidest peab end aga põhimõttelisteks energiasäästjateks, kasutades elektriseadmeid võimalikult vähe.

„Elektritarbimise analüüsimise kasuks räägib juba ainuüksi asjaolu, et ka keskmises majapidamises, kus ei ole näiteks elektrikütet, võib targa tarbimise korral vähendada elektrikulusid 5-10%,” selgitab Eesti Energia tootearendusjuht Teet Kerem. Tema sõnul on mugavaimaks tarbimise jälgimise vahendiks Eesti Energia mobiiliäpp. Rohkem funktsioone pakub e-teeninduse tarbimisgraafik.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077