Autor: Tanel Raig • 13. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EL toetab gaasiühenduse uuringuid

Elering allkirjastas Euroopa Komisjoniga Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnector uuringute rahastamiskokkuleppe.

Euroopa Liit toetab Balticconnectori ehitusega seotud uuringuid Euroopa ühendamise rahastu (Connecting Europe Facility - CEF) energiaprogrammist. CEF katab uuringute kulud 50 protsendi ehk kuni 5,4 miljoni euro ulatuses. Toetus jagatakse Eesti ja Soome gaasi süsteemihaldurite vahel.

 „Balticconnector, mis ühendab füüsiliselt Eesti ja Soome gaasivõrgud, on oluline gaasi varustuskindluse parandamise seisukohalt nii Eestis, Soomes kui ka Balti riikides laiemalt. Samuti annab Balticconnector tõuke ühtse Balti-Soome gaasituru tekkeks. Elering töötab selle nimel, et taotlus ühenduse ehituse rahastamiseks sisse anda veel sellel aastal,“ kommenteeris Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi. Uuringute etapis viiakse läbi ärilised analüüsid Balticconnectori majandusliku mõju hindamiseks, koostatakse maismaale rajatavate gaasitrasside ja kompressorjaamade projektid, toimub merealuse osa keskkonnamõjude hindamine ning tehakse täiendavad ehitusgeoloogilised ja geodeetilised uuringud. Samuti viiakse läbi ehitushanked Balticconnectori rajamiseks. Koos uuringute rahastamiskokkuleppe allkirjastamisega sõlmisid Eesti ja Soome gaasi süsteemihaldurid omavahelise koostööleppe uuringute etapi töökorralduse kohta. Valminud ja avalikule väljapanekule on suunatud Balticconnectori mereosa keskkonnamõjude hindamise aruanne.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077