Autor: Tanel Raig • 12. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puudulik infosüsteem pidurdab tööstust

Täna toimuval rahvusvahelisel konverentsil Industry 4.0 sõnas Wolf Grupi juhatuse esimees Jaan Puusaag, et üheks Eesti tööstusettevõtete arengupiduriks võib olla puudulik infosüsteem.

„Ka meie alustasime Exceli tabelitega, kuni need kasvasid üle pea. Täna oleme juurutanud ERP-süsteemi (ressursiplaneerimise süsteem), mis on esimene suur samm tootmise juhtimise digitaliseerimises. Meie kogemus süsteemi juurutamisel oli, et süsteemi litsentsitasud on vaid umbes pool kogukuludest ning eluliselt oluline on omada tugevat projektijuhti, kes süsteemi ellu viib. Meie jaoks oli üllatus, et IKT arengut muidu väga toetav EAS ei toeta ERP süsteemide juurutamist Eesti tööstusettevõtetes. Usun, et siia peaks kindlasti tulema muudatus,” selgitas Puusaag.

Otseülekannet konverentsist vaata SIIT.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077