Kalvi: Liviko ei lepi tänase kohtuotsusega

AS Liviko ei saa leppida tänase esimese astme kohtu otsusega, kuna ei ole oma konkurentidega mingeid keelatud kokkuleppeid sõlminud, ütles Liviko juhataja Janek Kalvi kommentaariks esimese astme kohtu otsusele.

Kalvi kinnitas, et Liviko kaebab otsuse edasi.

"Kahjuks on kohtueelse menetluse küsitav objektiivsus ja vigade rohkus andnud kohtule tendentsliku sisendi," ütles Kalvi. "Oleme otsuses pettunud, kuid see ei ole meil esimene kord õiguse maksmapanemise eest võidelda. Seega, jätkame võitlust ebaõiglase süüdistuse vastu."

Harju maakohus otsustas täna karistada ASi Liviko konkurentsi kahjustava kokkuleppe ja kooskõlastatud tegevuse eest rahalise karistusega 1 276 000 eurot, millest ettevõttel tuleb kohe tasuda 127 600 eurot ning ülejäänud summa tasuda tingimisi aastase katseajaga. Lisaks Livikole määrati samas kohtuasjas rahaline karistus veel 13 isikule ja ettevõttele, s.h kauplusteketid Selver, Maxima, Rimi ja Prisma.

Ka teatas Rimi Eesti Food AS, kellele kohus määras 3,584 miljoni euro suuruse karistuse, millest 10% kuulub tasumisele kohe, et kaalub esimeses astmes tehtud kohtuotsuse edasi kaebamist.

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077