Kalvi: Liviko ei lepi tänase kohtuotsusega

AS Liviko ei saa leppida tänase esimese astme kohtu otsusega, kuna ei ole oma konkurentidega mingeid keelatud kokkuleppeid sõlminud, ütles Liviko juhataja Janek Kalvi kommentaariks esimese astme kohtu otsusele.

Kalvi kinnitas, et Liviko kaebab otsuse edasi.

"Kahjuks on kohtueelse menetluse küsitav objektiivsus ja vigade rohkus andnud kohtule tendentsliku sisendi," ütles Kalvi. "Oleme otsuses pettunud, kuid see ei ole meil esimene kord õiguse maksmapanemise eest võidelda. Seega, jätkame võitlust ebaõiglase süüdistuse vastu."

Harju maakohus otsustas täna karistada ASi Liviko konkurentsi kahjustava kokkuleppe ja kooskõlastatud tegevuse eest rahalise karistusega 1 276 000 eurot, millest ettevõttel tuleb kohe tasuda 127 600 eurot ning ülejäänud summa tasuda tingimisi aastase katseajaga. Lisaks Livikole määrati samas kohtuasjas rahaline karistus veel 13 isikule ja ettevõttele, s.h kauplusteketid Selver, Maxima, Rimi ja Prisma.

Ka teatas Rimi Eesti Food AS, kellele kohus määras 3,584 miljoni euro suuruse karistuse, millest 10% kuulub tasumisele kohe, et kaalub esimeses astmes tehtud kohtuotsuse edasi kaebamist.

Osale arutelus

  • Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara