Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 29. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalvi: Liviko ei lepi tänase kohtuotsusega

AS Liviko ei saa leppida tänase esimese astme kohtu otsusega, kuna ei ole oma konkurentidega mingeid keelatud kokkuleppeid sõlminud, ütles Liviko juhataja Janek Kalvi kommentaariks esimese astme kohtu otsusele.

Kalvi kinnitas, et Liviko kaebab otsuse edasi.

"Kahjuks on kohtueelse menetluse küsitav objektiivsus ja vigade rohkus andnud kohtule tendentsliku sisendi," ütles Kalvi. "Oleme otsuses pettunud, kuid see ei ole meil esimene kord õiguse maksmapanemise eest võidelda. Seega, jätkame võitlust ebaõiglase süüdistuse vastu."

Harju maakohus otsustas täna karistada ASi Liviko konkurentsi kahjustava kokkuleppe ja kooskõlastatud tegevuse eest rahalise karistusega 1 276 000 eurot, millest ettevõttel tuleb kohe tasuda 127 600 eurot ning ülejäänud summa tasuda tingimisi aastase katseajaga. Lisaks Livikole määrati samas kohtuasjas rahaline karistus veel 13 isikule ja ettevõttele, s.h kauplusteketid Selver, Maxima, Rimi ja Prisma.

Ka teatas Rimi Eesti Food AS, kellele kohus määras 3,584 miljoni euro suuruse karistuse, millest 10% kuulub tasumisele kohe, et kaalub esimeses astmes tehtud kohtuotsuse edasi kaebamist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077