Autor: Tanel Raig • 23. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja uuenenud juhatuse koosseis

22.aprillil toimus Kaubanduskoja liikmete üldkoosolek, kus kinnitati 2014. aasta majandusaasta aruanne ning valiti uus juhatuse koosseis 15 liikmega. Uus juhatus koguneb esimest korda juba mai alguses. 

Juhatuse esimeheks valiti Toomas Luman, Nordic Contractors AS juhatuse esimees, kes sai 207 poolthäält võimalikust 214-st häälest.

 Kaubanduskoja juhatuse esimees Toomas Luman ütles, et uue juhatuse roll oluliselt ei muutu. „Uus juhatus jätkab sealt, kus eelmine lõpetas. Jätkame aktuaalsete Eesti ettevõtluskeskkonna teemade monitoorimist ning oma liikmete huvide eest seismist. Üks aktuaalsetest teemadest laual on pakendiaruandluse kohustuse temaatika. Jätkuvalt on mure ametnike ettevõtlusteadlikkuse pärast. Soovime, et nende arusaam ettevõtluse ja majanduse toimimisest oleks kõrgem.“ Samuti mainis Luman Kaubanduskoja tegevusest ülevaadet andes, et aegajalt suuremad ettevõtted imestavad, miks tegeleme ka väiksemate ettevõtete probleemidega. Kuid väiksemad ettevõtted moodustavadki üle 80% Kaubanduskoja liikmeskonnast, mis on ka läbilõige Eesti ettevõtetest tervikuna. Need ettevõtted moodustavad nii Kaubanduskoja liikmeskonna kui ka Eesti majanduse tuumiku. “ Koosolekul osales 214 Kaubanduskoja liiget ja liikme esindajat. Juhatuse koosseis järgmiseks neljaks aastaks valiti järgmine: Robert Kitt, Swedbank AS juhatuse esimees (191 poolt)Ruth Oltjer, Chemi-Pharm AS juhataja (189 poolt)Gunnar Kraft, Sangar AS nõukogu esimees (191 poolt)Oliver Väärtnõu, Cybernetica AS juhatuse esimees (191 poolt)Meelis Milder, Baltika AS juhatuse esimees (190 poolt)Väino Kaldoja, Silberauto AS juhatuse esimees (189 poolt)Sven Mats, Matek AS juhataja (191 poolt)Toomas Lepp, Tarmetec OÜ juhatuse esimees (198 poolt)Veljo Ipits, Salvest AS nõukogu esimees (198 poolt)Andres Järving, NG Investeeringud OÜ juhatuse esimees (201 poolt)Feliks Mägus, Nordic Hotels OÜ juhatuse esimees (199 poolt)Neinar Seli, Estiko AS nõukogu esimees (196 poolt)Jaan Toots, U.S. Real Estate OÜ nõukogu esimees (168 poolt)Enn Veskimägi, Standard AS juhatuse esimees (184 poolt) Juhatuse esimene koosolek on juba 6. mail, kui toimub traditsiooniline lõuna Eesti Vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvesega.  Kaubanduskoja juhatuse koosolekud toimuvad üks kord kuus. Viimati toimusid Kaubanduskoja juhatuse valimised 2011. aastal. Uued juhatuse valimised toimuvad nelja aasta pärast.  Eesti Kaubandus-Tööstuskoda on suurim ettevõtjaid esindav organisatsioon Eestis, kuhu täna kuulub ligi 3200 ettevõtet . Kaubanduskoda on mitteriiklik ja apoliitiline organisatsioon, mille missiooniks on esindada ja kaitsta ettevõtjate ühishuve. Enamus Koja liikmetest on väike- ja keskmise suurusega ettevõtted. Koda pakub praktilisi äriteenuseid, korraldab koolitusi, kontaktreise ning võtab vastu erinevate riikide äridelegatsioone. Sel aastal tähistab Kaubanduskoda oma 90. aastapäeva.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077