Autor: Tanel Raig • 27. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andres Veske lahkub VKG Soojuse juhatuse liikme kohalt

Aprilli lõpus lahkub ametikohalt VKG Soojuse juhatuse liige Andres Veske. Lõpule jõuab tema üheteistaastane karjäär Viru Keemia Grupis. Viimased neli aastat oli Andres ettevõtte VKG Soojuse eesotsas, enne seda juhtis ta seitse aastat ettevõtet VKG Energia.

Andres Veske arvel on edukad tööstuslikud äriprojektid. VKG Soojus suudab kindlustada kliente kaugküttega, mille hind on odavam Eesti keskmisest kaugküttehinnast. VKG Energias aitas Andres kaasa Eestis esimesele NID tehnoloogial põhineva väävlipüüduri ja 25 MW turboagregaadi ehitamisele. Lisaks edukatele äriprojektidele esindas Andres Veske aktiivselt kontserni ja tööstusharu erinevates erialaliitudes.

 VKG Soojuse juhatuse liige Andres Veske: „Arvan, et tuleb endale ja kõigile teistele ausalt tunnistada, et praegu ei suuda ma kontsernile niivõrd kasulik olla kui varem. Projektid, mille edule ma võiksin kaasa aidata, on lõpetatud, seepärast olen otsustanud edasi liikuda, uute väljakutsete poole. Kui kontserni tööle tulin - see oli 2004. aastal - ei kavatsenud ma siia kauaks jääda. Orientiiriks oli 3-4 aastat. Olen siin isegi kaua olnud, kuid seda ma ei kahetse. Need aastad on mulle väga palju andnud - palju kogemusi energeetika, soojuse tootmise ja jaotamise valdkonnas.“ VKG Soojus on  peamine soojuse turustaja Jõhvi vallas ja Kohtla-Järve Ahtme, Järve ja Sompa linnaosades. VKG Soojuse pakutav soojus toodetakse praegu eelkõige põlevkivi töötlemisel tekkivast jääkgaasist, mis võimaldab oluliselt vähendada soojuse tootmisel paratamatult tekkivate heitmete kogust ning otstarbekalt ära kasutada kohaliku tootmise potentsiaali, tuues kliendile koju kõige ohutumat soojust parima hinnaga. Ettevõttes töötab 52 inimest. VKG Soojusele kuulub ca 74 km soojustrasse. Ettevõtte käive 2014. aastal moodustas 14,4 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077