Autor: Tanel Raig • 26. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energiast sai Leedu gaasibörsi liige

Eesti Energiast sai Leedu maagaasibörsi GET Baltic liige. Gaasibörsi liikmena on Eesti Energial võimalik teha nii gaasiostu- kui ka müügitehinguid.  

„Sarnaselt elektribörsiga kujuneb gaasibörsil hind läbipaistvalt nõudluse ja pakkumise põhjal. Eesti Energia gaasiklientidele annab see kindluse, et neile tehtud pakkumised peegeldavad tegelikku gaasi turuhinda,” sõnas Eesti Energia energiakaubanduse juht Heikko Mäe.

„Vabas konkurentsis tekkiva turuhinna kõrval on oluline ka tarnekindluse paranemine. Jaanuaris sõlmisime Klaipéda veeldatud maagaasi terminaliga gaasitarnete kokkuleppe ja nüüd lisandub sellele Leedu gaasibörs. Meil on üha rohkem alternatiive vene gaasile,” kinnitas Mäe.

GET Baltic on Leedu maagaasibörs, mis alustas Baltikumi esimese gaasibörsina kauplemist 2013. aastal ja kus osaleb pea 50 kauplejat. Ühes kuus kaubeldakse börsil keskmiselt 10 miljoni kuupmeetri gaasiga, mis on ligikaudu neljandik Eesti kuu keskmisest gaasitarbimisest.  

Eesti Energia on müünud oma Eesti suuräriklientidele elektri kõrval gaasi kolm aastat. Tänavu jaanuaris sõlmis Eesti Energia Klaipéda LNG terminaliga gaasitarne koostöökokkuleppe, mille põhjal tarnitakse ettevõttele Leedust 5,8 miljonit kuupmeetrit gaasi.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077