Autor: Tanel Raig • 18. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eastmani keemiatööstus tõi kokku kohaliku kogukonna 

Eelmise nädala lõpus toimus Kohtla-Järve keemiatööstuses kogukondlik infopäev, kus vahetasid mõtteid kohalikud huvigrupid, riiklikud- ja erasektori organisatsioonid, ühingud ja MTÜ-d. 

Üritusel tutvustas ettevõtte direktor Tony Sellers Eastmani eelmise aasta saavutusi ning tulevasi eesmärke. Keskkonnaspetsialist Olga Giljeva  tutvustas keskkonnasäästlikke meetmeid ning logistikapõhimõtetest kõneles logistikatiimi juht Marina Timofejeva. 

  Eastmani teeb koostööd mitmete sidus- ja sihtrühmadega. Ettevõte on tegutsenud koos Tallinna Tehnikaülikooliga, et arendada õhu- ja veepuhastusseadmeid. Uuel aastal teeb Eastman aktiivset koostööd nii loodava Jõhvi Riigigümnaasiumi kui ka Virumaa Kutsehariduskeskusega. 2015. aastal avatakse uus ja suurem laohoone ning üheskoos Päästeametiga on plaanis korraldada suvel suuremahuline õppus. Samuti jätkub partnerlus Töötukassaga, Eastmani esindus on kohal ka Jõhvis toimuval töömessil.  Eastman on Eestis kogukondlike infopäevade eestvedaja ning korraldas esimese infopäeva juba 2012. aastal. Need on osa ettevõtte Responsible Care (eesti keeles Hoolime ja Vastutame) programmist, mis on keemiatööstuste liitude ülemaailmne vabatahtlik sihtalgatus. Liikumine on suunatud liikmesettevõtete tegevuse ja toodete töötervishoiu, tööohutuse ja keskkonnakaitse, ühiskonna kaasamise ning tööstusharust teadvustamise edendamisele.

Eastman Specialties OÜ on rahvusvahelise keemiaettevõtte Eastman Chemical Company tütarettevõte, mis on bensoehappe, Probenz® naatriumbensoaadi ja Benzoflex® plastifikaatorite ülemaailmne tarnija. Eastman keskendub innovaatilistele ja tehnoloogiatel põhinevatele lahendustele, säilitades samal ajal oma pühendumuse turvalisusele ja jätkusuutlikkusele. Eastman’i Kohtla-Järve tehases töötab ligikaudu 160 inimest.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077