Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 3. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome metallitööstus tahab Saaremaale laieneda

Soomes suurtele ristluslaevade lagedele ja rajatistele metallkonstruktsioone tootev Neptune Seatech OY otsib võimalusi Eestisse laieneda, kirjutab Saarte Hääl.

Ettevõtte juht Juha Matomäki oli maad kuulamas Saaremaal, kuid kaalutakse ka võimalust püstitada oma tehas Pärnusse või Tallinna. Soomlasetele endile meeldiks, kui tehase saaks just Saaremaale rajada. “Küsimus ongi selles, kust me leiame korraliku tootmispinna ja tööjõu. See on põhjus, miks me parasjagu siin oleme,” selgitas Matomäki.

Plaan oma tootmist Eestisse laiendada on ajendatud soomlasteni jõudnud tagasisidest, kuivõrd head tööd siinsed tootmistöölised teevad. Seni on neile mõnevõrra tööd teinud üks Otepääl asuv tööstus, nüüd aga tahetakse Eestis rajada täiesti oma tehas.

Töötajaid oleks tehasesse vaja esialgu 5-10. Kui töö käima läheb, on neid tõenäoliselt rohkemgi tarvis. “Oleme mõelnud ja arutanud, et osa töötajaid võiks olla inimesed, kes on taolisel alal juba töötanud, aga osa saaksime ka kohapeal välja õpetada,” rääkis Matomäki. Töö sobivat ka naistele.

Neptune Seatech valmistab peamiselt kruiisilaevade, restoranide, hotellide ja kaubanduskeskuste puit- ja metallkonstruktsioone. Siinmail valmiv toodang läheks Matomäki sõnutsi just suurtele ristluslaevadele, mida ehitatakse Soomes ja Prantsusmaal. Tellimusi on neil praegu ees rohkem kui aasta jagu.

Kui tootmispind ja sobivad töötajad leitakse Saaremaal, plaanitakse tootmisega alustada hiljemalt tänavu suvel. Soomes tegutseb ettevõte juba aastast 1997.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077