Tanel Raig • 17. veebruar 2015
Jaga lugu:

Eesti kalatööstuse toodang sai Moskvast auhinna

ASi DGM Shipping Maardu tsehhis valmistatud skandinaaviapärane delikatess-kilufilee Briis pälvis Moskva toidumessil Prodexpo-2015 kalatoodete seas peaauhinna.

Briis võitis Grand Prix’ 9.-13. veebruarini Moskvas toimunud messil. "See on suur võit! Mitte ainult meie ettevõtte, vaid ka kõigi Eesti toidu eksportijate jaoks," ütles DGM Shipping ASi müügijuht Kaja Voolas. "Auhinna saamine Venemaale toidukaupade sisseveole kehtivate sanktsioonide ajal on hea märk, mis annab tunnistust Eesti toodete kvaliteedist ja huvi püsimisest meie toodangu vastu."

Hoolimata kalatööstuses valitsevast keerukast olukorrast jätkab DGM Shipping AS sortimendi ja ekspordigeograafia laiendamisele suunatud pikaajaliste investeeringukavade elluviimist. "Viimasel aastal oleme toiduainetööstuse kriisist hoolimata investeerinud ühtekokku 1,5 miljonit eurot. Märkimisväärse osa investeeringutest moodustavad riiklikud toetused PRIA vahendusel. Tulevikus loodame jätkata uute turgude vallutamist," ütleb Kaja Voolas.

Täna müüakse DGM Shipping ASi tooteid Eestis, Lätis, Leedus, Venemaal, Ukrainas, Valgevenes, Saksamaal, Belgias, Hollandis, Luksemburgis ja USAs.

Briis tootesari on Moskva messil Prodexpo-2015 korduvalt kuld- ja hõbemedaleid võitnud ning sellele on omistatud ka aumärgid "Tunnustatud Eesti maitse " ja "Parim Eesti kalatoode". Samuti on see tootesari Brüsselis toimuva maineka toidukonkursi finaali jõudnud.

Briis on 1994. aastast tegutseva kalatöötlemisettevõtte DGM Shipping ASi kaubamärk. Ettevõtte arengusse tehtud kõigi investeeringute maht ületab 10 miljonit eurot. Ettevõttes töötab hetkel üle saja inimese.

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee