Autor: Tanel Raig • 12. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimase kahe aasta edukaim trükifirma sai uue omaniku

Turvatarkvara tootja Gemalto omandas TRÜB AG grupi , kellele kuulub ka kahe viimase aasta Eesti trükitööstuse TOPi võitnud TRÜB Baltic AS.

Turvatarkvarade tootja Gemalto teatas TRÜB AG grupi omandamisest. Tänavu teises kvartalis toimuva tehingu tingimusi ei avaldatud.

TRÜBi tegevdirektor Fernando Dal Zotto sõnul on Gemaltoga ühinemine igati tervitatav. Tarkvaraettevõtte kontaktid võimaldavad siseneda uutele turgudele ning pakkuda kompaktsemat teenust klientidele.

TRÜBi kogemused võimaldavad omakorda Gemaltol tugevdada oma positsiooni turvadokumentide alal ning pakkuda teenust Šveitsi finantsinstitutsioonidele. Tehing tõstab Gemalto käivet ligikaudu 100 miljonit Šveitsi franki aastas.

TRÜB asutati Šveitsis 1859. aastal ning on tegelenud turvalisuse valdkonnas üle 150 aasta. Kaartide personaliseerimis- ja tootmisalast kogemust omab alates 1970. aastast. TRÜB Baltic AS asutati Eestis 2001. aastal. TRÜB Baltic põhitegevusala on ID- ja pangakaartide ning juhilubade ja sõidumeerikukaartide trükkimine ning personaliseerimine. Hetkel töötab ettevõttes 20 inimest. Viimasel kahel aastal on ettevõte olnud majandustulemustelt Eesti edukaim trükitööstusettevõte. Möödunud aasta lõpus ütles ettevõtte juht Andreas Lehmann siiski, et mahud vähenevad. Kui ID-kaartide ja elamisloakaartide trükkimine jätkub üsna samas mahus, siis langev on pangakaartide hulk. Lehmanni sõnul on selle suured muutused pangakaartide turul. Pankade tulud kaardimaksetelt vähenevad ja pangad kärbivad oma kulusid.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077