Autor: Tanel Raig • 26. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti möldrid alustavad eksporti Hiina

Läti teravilja töötlemise ettevõte Riia Mölder alustas eksporti Hiina. Esimene saadetis läheb Hong Kongi, teatas Baltic Course.

Tegemist on ettevõtte kõige kaugema ekspordi sihtkohaga idas. Riia Mölder ekspordib Hiina kaerahelbe tooteid „Herkuless“ brändi all. Hommikumaa tarbeks on välja töötatud uus maitse, mis spetsiaalselt sobib sealsele turule.

Riia Möldri juhatuse liikme Zilvinas Pakeltis sõnul on Hong Kong nende esimene samm Hiinas. Tegemist on väljakutseid esitava suure turuga, mis pakub piiramatuid võimalusi ning potentsiaali kõikidele Läti tootjatele. Suure osa Venemaa turu ärajäämise kõrval on alternatiivide leidmine väga oluline.

2014.aastal alustati „Herkuless“ toodete müümist edukalt Itaalias ja Araabia Ühendemiraatides.  70% kogu toodangust turustatakse Baltiriikides ning 30% läheb ekspordiks.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077