Autor: Tanel Raig • 5. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pühad kasvatasid Rakvere seapraadide müüki pea poole võrra

Eesti lihatootja Rakvere erinevate marinaadis ja maitsestatud sealihast praadide müük kasvas jõulukuul 40%.

Kasvas ka värske iha müük, 20% võrra. Rakvere turundusjuhi Triin Lõokese sõnul hoogustas sealiha tarbimist soodne hinnatase, mistõttu on hetkel kodumaise sealiha osakaal kaubanduses üpris kõrge ning tänu millele domineeris eestlaste jõululaual kodumaine liha. “Kõige populaarsemad tooted olid “Kodune ahjupraad”, “Seapraad” ja “Vanaema ahjurull”. Uutest toodetest müüsid kõige paremini sealiharullid verivorsti ja pohladega. Kuna pühad olid pikad, oli inimestel rohkem aega ise ahjupraade maitsestada ja küpsetada, mistõttu kasvas ka värske liha tarbimine,” ütles Lõoke.

Hüppelist kasvu näitas ka sültide müük. “Rakvere sültide tarbimine kasvas detsembris lausa viis korda, millele aitas kindlasti kaasa Rakvere sortimendi laiendamine," lisas Lõoke.

Vaatamata sellele, et verivorstide müügimahud on traditsiooniliselt niigi väga suured, näitas ka see tootekategooria detsembris kasvu.

Talleggi turundusjuhi Triin Kõrgmaa sõnul kasvab kanaliha eelistamine jõulude ajal ja aastavahetusel Eesti peredes hoogsalt iga aastaga – möödunud pühadehooajal suurenes Talleggi kanatoodete müük võrreldes eelmise aastaga ligi 5%. Trendi toetab ka aasta-aastalt kasvav linnuliha tarbimine, mis 2013. aastal oli 23,2 kg inimese kohta aastas.

Kõrgmaa sõnul on sellel hooajal esimest korda poeriiulitele jõudnud erinevate broileritükidega ahjukarbid näidanud suurt populaarsust. Kokku kasvas erinevate ahjuvalmis toodete müük võrreldes eelmise aastaga 8%. “Enim on müünud ahjupoolkoivad mee ja läätsedega," täpsustas ta.

Talleggi ja Rakvere lihatööstuse tooted kuuluvad AS HKScan Estonia tootevalikusse. HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077