Autor: Tanel Raig • 11. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VAATA: kes on värsked inseneri kutsetunnistuse omanikud

Eesti Mehaanikainseneride Liit on tänavu välja andnud 18 inseneri kutsetunnistust.

Eesti Mehaanikainseneride Liidu juurde tänavu veebruaris moodustatud kutsekomisjon on tänavu kahel korral väljastanud mehaanikavaldkonna inseneride kutsetunnistusi. Tunnistusi on kolm taset: mehaanikainseneri (tase 6, väljastatakse tähtajatult), diplomeeritud mehaanikainseneri (tase 7, väljastatakse 5 aastaks) ja volitatud mehaanikainseneri (tase 8, väljastatakse 5 aastaks) kutse. Sellel aastal on väljastatud 9 volitatud, 8 diplomeeritud ja 1 mehaanikainseneri kutse.

Tänavusel teisel kutsekomisjoni istungil väljastatud kutsed anti üle novembris toimunud Eesti Masinatööstuse Liidu seminaril. Volitatud mehaanikainseneri tunnistuse said Toomas Jõgi (lisaspetsialiseerumine tootmise korraldus ja juhtimine), Eduard Kimmari (keevitustehnoloogia), Erkki Tiro (tootmise korraldus ja juhtimine). Diplomeeritud inseneri kutse said Karl – Erik Seegel (tootearendus), Taavi Mõtsmees (tootmistehnika), Lauri Timm (tootearendus), Margo Paakspuu (tootearendus), Jevgeni Gorbatšov (tootearendus). Mehaanikainseneri kutse anti Alar Jõgile.

Järgmisel aastal väljastatakse mehaanikainseneride kutseid kolmel korral. Kutsekomisjoni istungid toimuvad märtsis, juunis ja novembris. Insenerikutse taotlemise sooviavalduse esitamise tähtajad on vastavalt 15. veebruar, 15. mai ja 1. oktoober.

Alar Jõgi
Foto: Kristjan Kõrgesaar
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077