5. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa lihatööstus investeerib üle 3 miljoni euro

Laiendamaks oma ekspordivõimalusi, investeerib Saaremaa lihatööstus tootmisse üle kolme miljoni euro. Sellest 25 protsenti annab toetusena Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Saaremaa lihatööstuse juhatuse esimehe Kristjan Leedo rääkis Saarte Häälele, et investeeritakse jahutus- ja külmasüsteemide väljatöötamisse ja konstrueerimisse, masinatesse ja seadmetesse.

Tööstuse katusele paigaldatakse üle 800 päikesepaneeli, mille tulemusel alaneb tootmisjääkide maht, tarbitakse vähem elektrienergiat, tõstetakse tootmisjõudlust ja toodetakse eksporditurgudele kõrgema lisandväärtusega tooteid. Investeering tagab toodetele kõrgema kvaliteedi ning pikema säilimisaja, mis võimaldab tööstusel edaspidi eksportida toodangut ka Eesti naaberriikidest kaugemale.

Lisaks kõrgema lisandväärtusega toodetele on projektis tingimuseks seatud, et Saaremaa Lihatööstus peab kas inimesi tööle juurde võtma või tõstma praeguste töötajate palka. Palgafond peab kasvama 15 keskmise brutopalga ulatuses. Saaremaa Lihatööstus plaanib teha mõlemat: võtta juurde nii uusi töötajaid kui ka tõsta veidi palka neil, kes hakkavad uute tööülesannetega tegelema.

Loe edasi Saare Häälest.

Autor: Toostusuudised. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077