Autor: Tanel Raig • 1. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energiamajanduse arengukavas puudub ambitsioonikus

Eesti Energiamajanduse Arengukava (ENMAK) näeb ette 50% täna töötavatest elektritootmisvõimsuste sulgemise aastatel 2018-2023. Uute turupõhiselt tekkivate elektritootmisvõimsuste rajamine Ida-piiri lähedale ei tõsta Eesti energiajulgeolekut, kirjutab Eesti Taastuvenergia Koja projektijuht Raul Potisepp Postimehes.

Potisepp kirjutab, et Eesti seab praegu pikaajalisi energiapoliitilisi eesmärke ENMAKi koostamise raames aastani 2030 (visiooniga kuni 2050). Eestis tuleks realiseerida kohalikku potentsiaali taastuvate allikate näol ning näha võimalusi energeetika kõige kiiremini arenevas taastuvenergia sektoris nii nagu seda teevad suuremad riigid.

Pikemalt loe Postimehest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077