Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 20. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina tootmine näitab väsimusmärke

Hiina tootmistegevus jõudis novembris viimase kuue kuu madalaimale tasemele, mis paneb Pekingile surve jätkuvalt majandusele hoogu juurde anda, kirjutab Wall Street Journal.

Hiina majandus on neljandas kvartalis nõrgenemist jätkanud. Euroopa suurima panga HSBC Holdings PLC ja finantsuuringufirma Markit andmeil on Hiina majandus sel kuul olnud tasakaalus. Uute eksporditellimuste arv, mis on viimastel kuudel küll üsna harv nähe, on vähenenud. Veidi on paranenud aga tööstuse uute kogutellimuste arv.

„Järgnevate kuude asjus jääme ebakindlaks, eeskätt kinnisvaraturu ning ekspordi osas,“ kirjutas HSBC majandusteadlane Hongbin Qu uuringu kokkuvõttes. „Arvame, et majandustõus on raske ning kasutama peaks rahanduse ja fiskaalsüsteemi leevendamist.“

Hiina tööstusnumbrid on viimaste nädalate tagasihoidlike majandusnäitajate järg. Keset nõrka krediidikasvu, aeglasemat investeeringute kasvu ning kinnisvaraturu kokkutõmbumist on sisemajanduse kogutoodangu kasv aeglustustunud kolmandas kvartalis 7,3%-le aastas. Tegemist on viimase viie aasta uimasema tempoga.

Hiina võimud tahavad majandusteadlaste hinnangul ilmselt jätkata praeguse raha- ja fiskaalpoliitikaga, kuigi Peking on juba sattunud surve alla võtta ette karmimaid meetmeid.

Autor: aripaev. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077