Janek Kalvi: tulumaksu ideele pole ühest vastust

Liviko juht Janek Kalvi ütles Äripäevale, et ideele taastada ettevõtte tulumaks ei ole ühest ei- või jah- vastust.

 “Ma ei ütleks jah, enne kui ma ei tea, mis juhtub teiste maksudega. Tegemist oleks üsna põhimõttelist laadi muudatusega Eesti maksunduses. Seda ei saa vaadata kui ühte eraldiseisvat asja,” ütles ta ja lisas, et see lõhnab pigem maksureformi järele.

Kalvi hinnangul peaks maksude reformimisel eelkõige silmas pidama, et ei halveneks ettevõtluskeskkond. Ta märkis, et meie regionaalne konkurentsivõime ei ole nii hea, kui võiks. “Võib-olla Soomega võrdluses on Eesti olnud soodsam keskkond, aga kui vaatame lõunanaabrit Lätit, siis ma ütleks, et nii ja naa.”

Liviko juht lisas, et riik peaks mõtlema, miks on siin hea ettevõtteid asutada, hea laieneda, siia investeerida jne. “Teatud koosluses võiks ettevõtte tulumaksu taastamine tulla isegi kõne alla, aga kokkuvõttes on selge, et tööjõumaksud peaks vähenema. Ei saa tõstatada küsimust ettevõtte tulumaksust eraldi,” lausus Kalvi.

Tänane Äripäev kirjutas, et Emor korraldas ärilehe palvel 480 tippjuhi seas uuringu, millest selgus, et viiest tippjuhist neli on ettevõtete tulumaksustamise vastu.

Osale arutelus

  • Toostusuudised. ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara