18. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Janek Kalvi: tulumaksu ideele pole ühest vastust

Liviko juht Janek Kalvi ütles Äripäevale, et ideele taastada ettevõtte tulumaks ei ole ühest ei- või jah- vastust.

 “Ma ei ütleks jah, enne kui ma ei tea, mis juhtub teiste maksudega. Tegemist oleks üsna põhimõttelist laadi muudatusega Eesti maksunduses. Seda ei saa vaadata kui ühte eraldiseisvat asja,” ütles ta ja lisas, et see lõhnab pigem maksureformi järele.

Kalvi hinnangul peaks maksude reformimisel eelkõige silmas pidama, et ei halveneks ettevõtluskeskkond. Ta märkis, et meie regionaalne konkurentsivõime ei ole nii hea, kui võiks. “Võib-olla Soomega võrdluses on Eesti olnud soodsam keskkond, aga kui vaatame lõunanaabrit Lätit, siis ma ütleks, et nii ja naa.”

Liviko juht lisas, et riik peaks mõtlema, miks on siin hea ettevõtteid asutada, hea laieneda, siia investeerida jne. “Teatud koosluses võiks ettevõtte tulumaksu taastamine tulla isegi kõne alla, aga kokkuvõttes on selge, et tööjõumaksud peaks vähenema. Ei saa tõstatada küsimust ettevõtte tulumaksust eraldi,” lausus Kalvi.

Tänane Äripäev kirjutas, et Emor korraldas ärilehe palvel 480 tippjuhi seas uuringu, millest selgus, et viiest tippjuhist neli on ettevõtete tulumaksustamise vastu.

Autor: Toostusuudised. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077