Autor: Raigo Neudorf • 10. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB pälvis viiendat korda aasta välisinvestori tiitli

Energeetika- ja automaatikatehnoloogiaettevõte ABB AS pälvis viiendat korda aasta välisinvestori tiitli, mis antakse välja Ettevõtluse Arendamise SA ettevõtluse auhinna konkursi raames. Lisaks osutus ABB konkurentsivõimelisimaks ettevõtteks tööstuse ja energeetika valdkonnas.

„ABB valimine viiendat korda aasta välisinvestoriks on ühelt poolt järjekordne tunnustus ettevõtte panusele Eesti majanduskeskkonna ülesehitamises, teisalt märk sellest, et ABB Grupp näeb Eesti tütarettevõttel jätkuvalt häid arenguperspektiive,” märkis ABB Balti riikide juht Bo Henriksson.

Aasta välisinvestor ABB AS investeeris 2013. aastal ligi 8 miljonit, kokku aga 13 miljonit eurot tootmis- ja büroohoone ehitamisse, mis valmis eelmisel aastal. Aastate jooksul on ABB Eestisse investeerinud 78 miljonit eurot ning on täna tööandjaks üle 1200 inimesele. ABB AS sai aasta välisinvestori auhinna ka aastatel 2007, 2008, 2009 ja 2011, aastal 2008 lisandus peapreemia, aasta ettevõtte tiitel.

”Täna on praktiliselt kõik ABB ASi üksused koondatud Jürisse, tööstus- ja innovatsioonilinnakusse One Campus. Suurendasime selle sammuga ettevõttesisest efektiivsust ning saavutasime suurema sünergia üksuste vahel,” rõhutas Henriksson.

Lisaks aasta välisinvestori tiitlile osutus ABB AS parimaks tööstuse ja energeetika valdkonna ettevõtteks Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu konkurentsivõime edetabelis.

”Konkurentsivõimelisima tööstus- ja energeetikaettevõtte tiitel näitab ABB suutlikkust olla ühtlaselt tugev mitmetes näitajates, mis panevad aluse ettevõtte edule nii kodumaisel kui globaalsel turul ning on jätkusuutlikkuse aluseks,” kinnitas Henriksson.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077