Autor: Raigo Neudorf • 30. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti taastuvenergia toodang kasvas 40%

Selle aasta augusti elektritoodang vähenes eelmise aasta augustiga võrreldes 11 protsenti 854 gigavatt-tunnini, kuid taastuvenergia toodang kerkis samas 40 protsenti 106 gigavatt-tunnini.

Eleringi teatel suurenes Eesti sisemaine elektritarbimine samas võrdluses kolm protsenti ja moodustas kokku 588 gigavatt-tundi. Aasta kaheksa kuu kokkuvõttes jääb tarbimine eelmise aasta samale perioodi tasemele siiski kahe protsendiga alla.

Eesti elektritoodangu üldine vähenemine tulenes kahanenud ekspordist. Ühelt poolt mõjutas Eesti eksporti Põhjamaade transiitvoogude kasv ning teisalt Venemaa elektri¬süsteemis teostatud liinihooldustööd, mis vähendasid Eesti piiriülest kaubanduslikku ülekande¬võimsust Lätiga. Siiski ületas Eesti elektritoodang augustis tarbimist 45 protsenti ning elektri netoekspordiks kujunes 267 gigavatt-tundi.Taastuvate allikate võrdluses kerkis aastaga enim tuuleenergia toodang – 62 protsenti. Kasvu taga olid paremad tuuleolud. Hüdroenergia toodang kasvas 48 ja biomassist toodetud elektri kogus 29 protsenti. Augustikuu taastuv¬energia toodangust moodustas biomassist toodetud elekter 59 protsenti, tuuleenergia osa oli 40 protsenti ja hüdroenergia osa üks protsent.Taastuvenergia osakaal elektri kogutarbimises oli augustis 15,9 protsenti, võrreldes 11,4 protsendiga aasta varem.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077