Autor: Raigo Neudorf • 29. september 2014

Eesti vanim trükikoda ostis Soome ettevõtte

Eesti suurim iseseisev trükitööstuse ettevõte Reusner AS omandas 51% osaluse Soome ettevõttes Arkmedia OY.

„Meil on olnud Arkmeda OY-ga pikaajaline ja väga meeldiv koostöö,“ sõnas Reusneris finantsjuhi ülesandeid täitev Guido Viik. „Tehingu taga on eeskätt soov liita kahe ettevõtte tugevused kokku – meil on suurem seadmepark ja tootmisvõimsus, neil aga kliendibaas nii Soomes kui ka Rootsis,“ lisas Viik.

Juba praegu moodustab Reusneri käibest ligi 90% eksport. Peamised sihtturud asuvad Põhjamaades. Ettevõtte juhtkonna kinnitusel ei muutu Eesti kontori igapäevases töös midagi. Samuti jätkab Soomes tööd senine tegevjuhtkond.

Reusner AS on Eesti-Soome erakapitalil põhinev iseseisev trükifirma, mis ei kuulu ühegi meediakontserni koosseisu. Ettevõtte pakub oma klientidele kõike, mida kaasaegne trükitööstus võimaldab, alates ajakirjadest ja  reklaamtrükistest kuni tootekataloogide ja kalendriteni. Ühtlasi on tegu Eesti vanima jätkuvalt tegutseva trükiettevõttega, mille asutas 1633. aastal Christoph Reusner.

Arkmedia OY on Soomes 1991. aastal asutatud trükifirma, mis on pakkunud kvaliteetset trükiteenust nii koduturul kui ka Rootsis. Ettevõttes töötab 20 inimest.

Tehingu hinda osapooled ei avalda.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077