Autor: Raigo Neudorf • 15. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ettevõtted osalevad Põhjamaade suurimal allhankemessil

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) viib 12 Eesti ettevõtet ühisstendiga Põhjamaade suurimale allhankemessile Alihankinta 2014, mis toimub 16. – 18. septembrini Soomes, Tamperes.

Alihankinta mess on suunatud metallitöötlemise, plastmassi ja elektroonika valdkondadele, samuti tööstusliku info-ja kommunikatsioonitehnoloogia lahendustele. Tänavu on messil esindatud enam kui tuhat eksponenti ligi kahekümnest riigist.

EASi ekspordidivisjoni direktori Allar Korjase sõnul on EASi jaoks oluline aidata Eesti ettevõtetel välisturgudel edu saavutada ja pakkuda võimalusi uute kliendikontaktide loomiseks.

„Soome on meile üks suuremaid eksporditurge oma läheduse, sarnase ärikultuuri ja sugulaskeelega. Sageli on Soome ka esimene välisturg ekspordiga alustavale Eesti ettevõttele. Seetõttu on mitmeid erinevaid sektoreid katva messina Alihankinta just sobiv võimalus uute koostööpartnerite leidmiseks," lisas Korjas.

Messi avamisele eelneval päeval, 15. septembril korraldab EASi Helsinki esindus Tamperes äriseminari  ”Soome ja Eesti ühine teekond”. Seminari korraldaja EASi Soome välisesindaja Valdar Liive tõdes, et kuigi majanduskoostöö Eesti ja Soome vahel on tihe, tuleb soomlastele jätkuvalt tutvustada Eesti majanduskeskkonna eeliseid ning koostöövõimalusi. Seminari partnerid on Lõuna-Eesti maakondlikud arenduskeskused, Eesti saatkond, Soome-Eesti Kaubandusühing ja SA Ida- Virumaa Tööstusalade Arendus. Seminaril esineb ettekandega ka ettevõtlus- ja väliskaubandusminister Anne Sulling.Eesti ühisstendil on ettevõtetest esindatud: Plastone OÜ, Hissmekano Estonia OÜ, Tech Group AS, Eolane Tallinn AS, Konesko AS, Radius Machining OÜ, Frog Plastic OÜ, Greenforce OÜ, Efekt AS, Metre OÜ, Aamex OÜ ja BHC AS.Lisaks ühisstendil osalevatele ettevõtetele külastab messi ja äriseminari Lõuna-Eesti metallitöö, masinaehituse ja mööblitööstuse ettevõtjatest koosnev 35-liikmeline delegatsioon, kes otsivad koostöövõimalusi Soome ja teiste Põhjamaade ettevõtetega.Eesti ettevõtete osalemist rahastab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondist.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077