Autor: Raigo Neudorf • 5. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narvas testiti Hitachi karjäärikallureid

Eesti Energia karjäärikallurite riigihankel soodsaima hinna saavutanud Hitachi karjäärikallurid läbisid sel nädalal Narva karjääris edukalt testimise.

Ettevõtte teatel loob see eelduse seni kasutatud Valgevene päritolu BelAZ kallurite asendamiseks 11 uuema veokiga.

Kolmapäeval Narva karjääris toimunud testlaadimistel ületas spetsiaalselt Eestisse toodud ja Eesti Energia jaoks kohandatud Hitachi EH1100-5 kallur  riigihankes seatud minimaalse piirmäära. Testimise viis läbi Eesti Energia Kaevanduste komisjon ja selle juures viibisid ka nii kallurite tootja Hitachi kui masinaid Eestisse tarniva Rotator Eesti esindajad. Rotator Eesti OÜ on valmis esimese karjäärikalluri andma Eesti Energia kasutusse koheselt peale lepingu allkirjastamist. Narvas läbi viidud testimised kinnitasid Hitachi karjäärikallurite sobivust teenindama Eesti põlevkivitööstust. Hitachi EH1100 on populaarne kaasaegne karjäärikallur, mis on kasutuses kaevandustes mitmel pool maailmas. Hitachi karjäärikallurid on olnud turuliidriks näiteks Soomes kus on pälvinud väga positiivse hinnangu. EH1100-5 väljatöötamisel on lisaks võimekusele pandud rõhku turvalisusele, keskkonnasõbralikkusele ja hooldamise ökonoomsusele. Eesti Energia tütarfirma AS Eesti Energia Kaevandused kuulutas tänavu veebruaris välja hanke 11 uue karjäärikalluri soetamiseks Narva karjääri. Riigihankele saabus mitu pakkumist, millest soodsaima tegi Rotator Eesti OÜ. 

Hitachi karjäärikallur
Foto: Erakogu
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077