Autor: Raigo Neudorf • 18. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sanktsioonide ohver: Vene naftahiid palub riigilt abi

Venemaa naftagigant Rosneft palub riigilt 30 miljardi euro suurust abi, et võidelda lääneriikide poolt kehtestatud sanktsioonide vastu, vahendab Tekniikkatalous.fi.

Rosnefti netovõlg ulatus teise kvartali lõpus enam kui 30 miljardi euroni ning Vene ajalehe Vedomosti hinnangul peaks valitsus kasutama riikliku investeerimisfondi vahendeid Rosnefti võlakirjade ostuks.

USA valitsus on seadnud riigi pankadele Rosnefti puudutava krediidi- ja laenukeelu, mis hõlmab kõiki enam kui 90 päeva pikkuseid laene. Vedomosti andmetel on selle piiranguga liitunud ka Euroopa pangad.

Vene peaminister Dmitri Medvedev on palunud analüüsida Rosnefti abipaketti, kuid Vedeomosti poolt intervjueeritud allika hinnangul ei toeta peaminister suure tõenäosusega seda ideed.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077