Autor: Raigo Neudorf • 15. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sulling: Eesti toidukauba vastu tuntakse huvi Aasias ja Aafrikas

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling ütles Riigikogu majanduskomisjoni istungil, et Eesti piimatoodete vastu tuntakse kaugetel turgudel huvi.

„Olen viimaste päevade jooksul saanud mitmelt poolt maailmast positiivseid indikatsioone, et Vene turu ärakukkumise tõttu ülejäävat piima on meil ühel või teisel kujul võimalik kaugemale müüa. Huvi on nii Aasia kui Aafrika riikidel, kuid tuleb silmas pidada, et selline müügitöö nõuab diskreetsust ja korrektsust ning seetõttu on konkreetsetest riikidest, mahtudest ja hindadest veel vara rääkida,“ toonitas Sulling.

Tema sõnul teeb majandus- ja kommunikatsiooniministeerium Eesti toodete ekspordivõimaluste leidmiseks tihedat koostööd Eesti Piimaliiduga ning ka veterinaar- ja toiduametiga, kellelt tuleb esimene informatsioon, kas ja kuhu on Eestil võimalik oma kaupu saata.

„Meie esimene siht on leida turud, kuhu pääseb võimalikult kiiresti,“ toonitas Sulling.

Piimatootjate abiga on nüüdseks ka selgunud, milliseid tooteid on Eesti valmis potentsiaalsetele turgudele müüma.

„On selge, et Aasias ja Aafrikas on hoopis teine vajadus kui Eesti lähiturgudel. Eesmärk on leida võimalikult kõrge lisandväärtusega tooted. Piimatootjate sõnul on mõistlik pakkuda erinevate toodete kombinatsioone ning kõige tulusam oleks korraga müüa juustu, võid ja vadakupulbrit,“ märkis Sulling.

Minister kinnitas, et on praeguses olukorras valmis Eesti ettevõtjaid müügitöös aitama ning tema sõnul on uute müügivõimaluste leidmiseks perspektiivi

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077