Autor: Raigo Neudorf • 14. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Potisepp: iga tarbija panus on hetkel hädavajalik

Eesti Toiduliidu liikmed kutsuvad viimase nädala jooksul kujunenud olukorra valguses tarbijaid üles ostma kauplustest eestimaist toidukaupa.

Toiduliidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul tagab just see toidutööstustele ja tooraine tootjatele kindluse, et toidusektor pääseb halvimast.

„Praegu ei ole aeg näpuga näitamiseks või agressiivsete nõudmiste esitamiseks. Põllumehed, toidutootjad, kaupmehed ja tarbijad moodustavad ühe tervikliku ahela, mille iga lüli sõltub teise heast käekäigust.  Peame  rasketel aegadel ühte hoidma,“ ütles Potisepp.Tema sõnul on oluline, et iga tarbija mõistaks, kuidas tema tarbimisotsus mõjutab mitte ainult tootmisettevõtete, vaid terve sektori käekäiku.„Eestimaalased on uuringute järgi läbi aastate üha rohkem eelistanud kohalikku toidukaupa selle hea kvaliteedi ja usaldusväärsuse tõttu. Nüüd on aga eestimaise toidukauba tarbimise üleskutsel palju kriitilisem tähtsus.  Küsimus ei ole enam selles, kas mõni ettevõte teenib kasumit või mitte – küsimus on nende kümnete tuhandete inimeste tulevikus, tänu kellele meil on olemas kodumaine toiduainetööstus,“ sõnas Potisepp ning lisas: „Me oleme majandussõjas, iga tarbija mobiliseerumine ja igapäevane panus on hädavajalik.“

Potiseppa sõnul jälgivad tööstused operatiivselt olukorda ning püüavad leida koostöös erinevate osapooltega lahendusi, mis kaitseks kogu toidusektorit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077