Sündis Põhjamaade suurim munatööstus

Soome suurim munettevõte Munakunta on andnud nõusoleku ühineda Taani munatootja Hedegaard Foods A/S-iga, mille tulemusena tekib Põhjamaade suurim munatööstus.

Munakunta viib kogu oma tegevuse üle uude rajatavasse ettevõttesse Muna Foods Oy, mille omanikuks on mõlemad osapooled võrdsetel alustel. Hedegaard Foods kuulub põllumajandustööstuse kontserni Danish Agro Group, mis on aktsiaselts Hankkija Oy kaudu Soome turul juba tugevalt kanda kinnitanud.

Liidu eesmärk on parandada konkurentsivõimet Soome ja Põhjamaade turul ning tagada Munakunta munatootjatele tulevikus kindlam jalgealune. Grupp, millesse kuulub ka Rootsi Svenska Lantägg AB, muutub Põhjamaade suurimaks munatööstusettevõtteks, mille käive on umbes 170 miljonit eurot.

Munakunta on Soome suurim munaettevõte, millele kuulub 40% turust. Munakunta on täisteenust pakkuv ettevõte, mille toodang ulatub toormunadest valmis munatoodeteni. Ettevõttel on kaks pakendamiskeskust ja munatoodete tehas Soomes. Samuti on Munakuntal Tallinnas tütarettevõte Eesti Munatooted. 2013. aastal oli ettevõtte käive 52 miljonit eurot ja netotulu umbes 1 miljon eurot. Munakuntal on 99 töötajat, kes viiakse üle uude ettevõttesse Muna Foods.

Hedegaard Foods A/S-il on Põhjamaade munaturul tugev positsioon. Ettevõtte munagruppi kuuluvad Taani Hedegaard foods A/S, Rootsi Svenska Lantägg Ab ja tänu ühinemisele ka pool Soome ja Eesti Muna Foodsist. 2013. aastal oli käive 126 miljonit eurot.

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara