Autor: Raigo Neudorf • 18. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sündis Põhjamaade suurim munatööstus

Soome suurim munettevõte Munakunta on andnud nõusoleku ühineda Taani munatootja Hedegaard Foods A/S-iga, mille tulemusena tekib Põhjamaade suurim munatööstus.

Munakunta viib kogu oma tegevuse üle uude rajatavasse ettevõttesse Muna Foods Oy, mille omanikuks on mõlemad osapooled võrdsetel alustel. Hedegaard Foods kuulub põllumajandustööstuse kontserni Danish Agro Group, mis on aktsiaselts Hankkija Oy kaudu Soome turul juba tugevalt kanda kinnitanud.

Liidu eesmärk on parandada konkurentsivõimet Soome ja Põhjamaade turul ning tagada Munakunta munatootjatele tulevikus kindlam jalgealune. Grupp, millesse kuulub ka Rootsi Svenska Lantägg AB, muutub Põhjamaade suurimaks munatööstusettevõtteks, mille käive on umbes 170 miljonit eurot.

Munakunta on Soome suurim munaettevõte, millele kuulub 40% turust. Munakunta on täisteenust pakkuv ettevõte, mille toodang ulatub toormunadest valmis munatoodeteni. Ettevõttel on kaks pakendamiskeskust ja munatoodete tehas Soomes. Samuti on Munakuntal Tallinnas tütarettevõte Eesti Munatooted. 2013. aastal oli ettevõtte käive 52 miljonit eurot ja netotulu umbes 1 miljon eurot. Munakuntal on 99 töötajat, kes viiakse üle uude ettevõttesse Muna Foods.

Hedegaard Foods A/S-il on Põhjamaade munaturul tugev positsioon. Ettevõtte munagruppi kuuluvad Taani Hedegaard foods A/S, Rootsi Svenska Lantägg Ab ja tänu ühinemisele ka pool Soome ja Eesti Muna Foodsist. 2013. aastal oli käive 126 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077