EXPO tänavatoit on rukkileivatasku vürtsikilu ja vutimunaga

Tallinna Tänavatoidufestivalil toimunud EXPO tänavatoidu konkursi hääletuse võitis ülekaalukalt rukkileivatasku vürtsikilu ja vutimunaga.

Publiku poolt valitud lemmiktoit hakkab Eestit esindama maailmanäitusel EXPO Milano 2015.

Tänavatoidu konkursi þürii esimehe Andres Kase sõnul valis ligi 40% hääletajatest  lemmikuks eestipärase rukkileivatasku.

„Võitis kõigile tuntud ja armastatud, kuid ootamatute lisanditega täiendatud idee. Rukkileib, kilu ja muna on eestlastele omased traditsionaalsed toiduaineid ning loodetavasti oskavad nende headust hinnata ka Eesti paviljoni külastajad Itaalias," selgitas Kask.

Võidutöö autor Toivo Kratt on paberitega kokk, kuid pole päevagi kokana töötanud. Toivo Kratt kokkab igapäevaselt oma pere ja sõprade rõõmuks.  „Võistlustöö idee sündis aastakümnete pikkuse kogemuse ja kulinaariahuvi tulemusena," lisas võitja.

Tänavatoidu konkursile esitatati kokku 64 retsepti, millest þürii valis välja viis finalisti. Finaali jõudsid : vardas kohupiimapallid (sõrnikud); krõbedad kiisapallid; rukkileivatasku vürtsikilu ja munaga; sinepi ja mädarõikaga maitsestatud seapraad ning pulgaräim.

Võidutöö autor lennutatakse 2015. aastal Milanosse.

Tänavatoidu konkursi korraldas EAS koostöös põllumajandusministeeriumi, Telliskivi Loomelinnaku, Eesti Kulinaaria Instituudi ja Eesti Peakokkade Ühendusega. Konkursi idee algatas EASi EXPO 2015 meeskond ja selle tingis maailmanäituse peateema „toit kui eluks vajalik energiaallikas".

 

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara